reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

SportoSavaite.lt   
2015 09 14, 00:21
SuperMačiulio vedama Lietuvos rinktinė įveikė aštuntfinalio barjerą
Image
Mačiulis buvo nesustabdomas
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Europos čempionato aštuntfinalyje ir vėl po labai atkaklios kovos įveikė Gruzijos nacionalinę komandą bei pateko tarp aštuonių geriausių pirmenybių komandų.

 

Šios rungtynės nelabai skyrėsi nuo visų kitų iki šiol lietuvių žaistų rungtynių Europos čempionate. Užsivedę varžovai iš visų jėgų kibo mūsų rinktinei į gerklę ir didžiąją mačo dalį buvo priekyje.

 

Patyręs gruzinų centras Zaza Pačulija visiškai išjungė iš žaidimo Joną Valančiūną, neblizgėjo ir dauhuma kitų žaidėjų, tačiau Jonas Mačiulis šį kartą vienas kovėsi už pusę komandos.

reklama

 

Daugiausia Mačiulio pastangomis tik ketvirtajame kėlinyje ėmė po truputėlį ryškėti trapi lietuvių persvara. Vis tik ingtriga liko iki pat pabaigos, o rungtynių pabaigą nulėmė vėlgi to paties Mačiulio vienoje iš paskutinių atakų pataikytas tritaškis.

 

J. Mačiulis per 38 minutes pelnė net 34 taškus (8/9 dvit., 3/4 trit., 9/9 baud. met.), atkovojo 6 ir perėmė 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 varžovų metimus ir išprovokavo 7 pražangas.

 

Lietuva – Gruzija 85:81 (17:20, 22:20, 22:22, 24:19)

 

Lietuva: J.Mačiulis 34, P.Jankūnas 17, M.Kalnietis 11 (7 rez. perd.), R.Seibutis 7, A.Milaknis 6, J.Valančiūnas 5, M.Kuzminskas 3, R.Javtokas 2 (L.Lekavičius).

Gruzija: Z.Pačulija 23, V.Sanikidzė 14, J.Pullenas 12.

 

Lietuva su keturiomis pergalėmis ir vienu pralaimėjimu buvo pirma D grupėje, o gruzinai – ketvirti su dviem pergalėmis ir trimis pralaimėjimais C grupėje.

 

Kitas rungtynes Lietuva žais su italais, kurie aštuntfinalyje sutriuškino žydus. Mačas vyks trečiadienį, rugsėjo 16 d., 22 val.

 

Sportosavaite.lt

 


Norėdami naudoti portale Sportosavaite.lt publikuojamą informaciją būtinai susisiekite su redakcija telefonu ar el. paštu. Gavę sutikimą ir naudodami portalo informaciją įdėkite nuorodą (internete – aktyvią nuorodą) į Sportosavaite.lt.



 
 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >