reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

Sportosavaite.lt   
2014 04 15, 13:20
LKF pristatė rinktinių planus

Image
J. Kazlauskas
Lietuvos krepšinio federacija (LKF) pasirengimą nacionalinių vyrų, moterų bei jaunimo rinktinių varžyboms pradeda turėdama pagrindinį rėmėją – „Vičiūnų grupę“. Antradienį Vilniuje buvo sudaryta paramos sutartis ir pristatyti rinktinių pavasario bei vasaros planai.

 

„Vičiūnų grupė“ labai padėjo mums rengiant 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatą. Dabar ji mums padeda siekti užsibrėžto tikslo – kelialapio į 2016 m. Olimpinių žaidynes“, – sakė LKF prezidentas Avydas Sabonis.

reklama

 

Sutartis sudaryta dvejiem metams. Ženkli pinigų suma skiriama ne tik vyrų, bet ir moterų krepšiniui, kuriam parama yra ypač aktuali.

 

„Sportą, o ypač vyrų ir moterų krepšinį, remiame jau ne vienerius metus. Manome, kad nuoseklumas ir aktualumas yra rėmimo sėkmės garantas. Krepšininkai rungtyniauja daugelyje ES šalių. Jie garsina Lietuvą ir nešą gerą žinią apie savo kraštą, o mūsų VIČI prekės ženklas jau atpažįstamas beveik visose Europos šalyse“, – sakė „Vičiūnų grupės“ valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis.

 

Pasak V.Matijošaičio, simboliška, kad svarbiausios vyrų rinktinės varžybos šiais metais vyks Ispanijoje – šalyje, kurioje „Vičiūnų grupė“ turi produktų iš surimio gamybos fabriką.

„Vičiūnų grupės“ parama bus skirta ir šalies nacionalinėms rinktinėms, kurių artimiausius metus antradienį pristatė LKF.

 

Pirmoji į stovyklą renkasi moterų rinktinė, kuri jau gegužę pradeda pasirengimą atrankai į 2015 m. Europos čempionatą.

 

Vyr. trenerio Manto Šerniaus vadovaujama moterų rinktinė gegužės 5– 25 dienomis stovyklaus Druskininkuose, o gegužės 26 – birželio 23 d. treniruočių ir varžybų stovykla su pertraukomis vyks Kėdainiuose.

 

Stovyklų metu Lietuvos moterų rinktinė žais kontrolines rungtynes su Ukrainos, Latvijos, Švedijos ir Kinijos krepšininkėmis. Atranką į Europos čempionatą Lietuvos krepšininkės pradės birželio 8 d. Kėdainiuose rungtynėmis su Makedonija. Atrankos ciklo metu taip pat teks kautis su Didžiosios Britanijos ir Belgijos rinktinėmis.

 

16-mečių, 18-mečių ir 20-mečių rinktinės rengtis Europos čempionatams pradės gegužės pabaigoje.

Savo ruožtu nacionalinė vyrų rinktinė pasirengimą Pasaulio taurei Ispanijoje pradeda liepos 7 d.  Palangoje. Paskutinė stovykla prieš išvykimą į Gran Kanariją, kur vyks Pasaulio taurės grupės varžybos, rugpjūčio 24-27 dienomis vyks Kroatijoje.

 

Per liepą ir rugpjūtį Lietuvos rinktinė sužais 14 kontrolinių rungtynių, kurių net 9 vyks Lietuvoje.

„Norime sužaisti daugiau rungtynių, kad išbandytume jaunesnius krepšininkus ir suteiktume daugiau galimybių jiems atsiskleisti“, - sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Jonas Kazlauskas.

 

 Visos rungtynės bus žaidžiamos prieš Pasaulio taurės dalyves arba komandomis, patenkančiomis į stipriausių Europos rinktinių dvyliktuką.

 

Pasirengimo metu Lietuvos rinktinė žais su Latvijos, Gruzijos, Ukrainos, Suomijos, Australijos, Graikijos, Naujosios Zelandijos, Slovėnijos, Brazilijos, Irano ir Kroatijos nacionalinėmis komandomis.

 

Sportosavaite.lt

 


Norėdami naudoti portale Sportosavaite.lt publikuojamą informaciją būtinai susisiekite su redakcija telefonu ar el. paštu. Gavę sutikimą ir naudodami portalo informaciją įdėkite nuorodą (internete – aktyvią nuorodą) į Sportosavaite.lt.



 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >