reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

Sportosavaite.lt   
2013 05 03, 14:16
Disko metikė Z.Sendriūtė Londono olimpiados rikiuotėje pakilo į 8 vietą

Image
Z. Sendriūtė (Pliadžio nuotr.)
Rusijos lengvosios atletikos antidopingo komisijai diskvalifikavus Dariją Piščalnikovą, geros žinios pasiekė Lietuvos lengvosios atletikos bendruomenę. Londono olimpinėse žaidynėse Rusijos metikė buvo laimėjusi sidabro medalį.

 

Po jos diskvalifikacijos lietuvė Zinaida Sendriūtė iš devintos vietos pakilo į aštuntą.

reklama

 

„Mes šią žinią jau žinojome iškart po Londono olimpinių žaidynių, tačiau reikėjo, kad sulauktume oficialaus patvirtinimo, - kalba Lietuvos lengvosios atletikos federacijos generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva. – Dabar kalbėsime su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK) bei Kūno kultūros ir sporto departamentu (KKSD). Olimpinėse žaidynėse  1-8 vietos laikomos  prizinėmis, ir pagal nuostatus sportininkei bei jos treneriui turėtų priklausyti premija už aštuntąją vietą .

 

Z.Sendriūtė turėtų patekti ir į pirmuosius „Olimpinės rinktinės RIO –2016 „  kandidatų sąrašus.  Oficialų diplomą  turės atsiųsti ir Tarptautinis olimpinis komitetas. Papildomų lėšų  iš LTOK turėtų būti skirta ir sportininkės pasirengimui  2013  metams .

 

Disko metikės Dariją Piščalnikovos  dopingo mėginyje, paimtame 2012 m. gegužės 20 d., rasta draudžiama medžiaga - oksandrolonas. Sportininkė diskvalifikuota dešimčiai metų nuo 2012 m. lapkričio 2 d. iki 2022m.lapkričio 1 d. Visi Piščalnikovos rezultatai nuo 2012 m. gegužės 20d. anuliuoti.

 

„Sunku pasakyti, ar toks pakilimas ką nors reiškia, - po sprendimo tikino Z.Sendriūtė. – Didelės reikšmės nepajutau, gal kažkiek viduje maloniau. Žinoma, viskas būtų buvę geriau jeigu būtų nutikę Londono olimpiadoje. Dabar jau man niekas trijų papildomų metimų nebesuteiks, o gal tada galėjau būti buvusi penkta ar šešta. Vis tenka išgirsti, kad tokių diskvalifikacijų pasitaiko sporte. Juk ir 2004 metų Atėnų olimpiados prizininkę diskvalifikavo“.

 

Šiuo metu disko metikė daugiausiai dėmesio skiria pasiruošimui naujam sezonui.

 

„Šiuo metu nebegalvoju apie Londono olimpiadą. Turiu užtektinai naujų tikslų, - pasakojo disko metikė Z.Sendriūtė. Jau šį savaitgalį dalyvausiu  varžybose pajūryje (Lietuvos ilgų metimų čempionatas, - red. past.) tada lauks įtempta vasara. Komandinis Europos čempionatas Kaune, Pasaulio pirmenybės Rusijoje, kelios komercinės varžybos. Dirbame sunkiai ir intensyviai“.

 

Sportosavaite.lt

 


Norėdami naudoti portale Sportosavaite.lt publikuojamą informaciją būtinai susisiekite su redakcija telefonu ar el. paštu. Gavę sutikimą ir naudodami portalo informaciją įdėkite nuorodą (internete – aktyvią nuorodą) į Sportosavaite.lt.



 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >