reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

SportoSavaite.lt   
2015 09 10, 13:21
Lietuvos rinktinė – be tritaškių
Image
Lietuviai įmeta vos po 4 tritaškius per mačą
Viena iš ryškesnių priežasčių, kodėl Lietuvos krepšinio rinktinės žaidimas šiemet taip stringa – tolimų metimų trūkumas.

 

Pirmose rungtynėse su ukrainiečiais padėtį šiek tiek gelbėjo Paulius Jankūnas, kurio pagrindinė užduotis šiaip jau nėra mesti nuo tritaškio linijos. Kituose mačuose iš toli atakuoti bandė daugiausia Mantas Kalnietis ir Renaldas Seibutis, bet ir jiems sekėsi nekaip. Kalnietis pataikė vos 3/14, o Seibutis – nė vieno iš penkių metimų.

reklama

 

Dar liūdniau tai, kad pagrindiniu rinktinės snaiperiu turėjęs būti Artūras Milaknis per ketverias rungtynes iš toli yra metęs vos tris kartus ir nepataikęs nė vieno tritaškio. Kitas taiklumu pasižymintis puolėjas Deividas Gailius krepšį iš tolį atakavo vos du kartus, vienas metimas buvo tikslus.

 

Todėl nenuostabu, kad Lietuvos rinktinei taip sunku – beveik visi taškai yra pelnomi per vargus „stumiant“ kamuolį po krepšiu, dažniausiai ieškant Jono Valančiūno. Tokia schema daro lietuvių žaidimą labai nuspėjamą ir varžovams telieka susispausti baudos aikštelėje.

 

Krepšinio ekspertas Erildas Budraitis šiandien pastebėjo, kad ankstesniais metais Lietuvos rinktinė vidutiniškai išmesdavo 20+ tolimų metimų. Šiais metais Lietuva, dėl žaidėjų ir žaidimo braižo pasirinkimo pasiekė visų laikų žemumą - vidutiniškai atliekami vos 13 tolimų metimų, iš kurių tikslą pasiekia 4(!).

 

Po dramatiškos pergalės trečiadienį prieš Estiją, užtikrinusios Lietuvai vietą atkrinatmosiose varžybose, šiandien, ketvirtadienį, 21.30 val. Lietuvos rinktinė susitiks su Čekijos nacionaline komanda. Šiose rungtynėse spręsis kuri iš šių dviejų komandų užims pirmą vietą grupėje.

 

Sportosavaite.lt

 


Norėdami naudoti portale Sportosavaite.lt publikuojamą informaciją būtinai susisiekite su redakcija telefonu ar el. paštu. Gavę sutikimą ir naudodami portalo informaciją įdėkite nuorodą (internete – aktyvią nuorodą) į Sportosavaite.lt.



 
 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >