reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

SportoSavaite.lt   
2015 03 12, 10:29
Formulės 1 sezono startas žada naujas intrigas

Lewisas Hamiltonas
Lewisas Hamiltonas
Lewisas Hamiltonas ir šiemet bus pagrindinis favoritas iškovoti Formulės 1 čempiono titulą, o jo artimiausias konkurentas turėtų būti Mercedes komandos draugas Nico Rosbergas – tokias prognozes prieš jau šį savaitgalį startuosiantį naująjį Formulės 1 sezoną pateikia lažybų bendrovės TonyBet bukmekeriai.

 

Vis dėlto, pernai dominavusiems lenktynininkams ant laurų užmigti nederėtų, nes tarpsezoniu artimiausi jų konkurentai tobulino savo bolidus ir bus pasiruošę mesti rimtą iššūkį čempionams. Pirmiausia tai turėtų būti Red Bull, Williams ir Ferrari komandos.

reklama

 

Pasak TonyBet bukmekerio Mariaus Zalenso, puikiai praėjusiame sezone Red Bull gretose debiutavęs Danelis Ricciardo ir šiemet turėtų vesti komandą į priekį, jei tik pavyks išvengti techninių gedimų.

 

Prieš sezoninės treniruotės parodė, kad tai gali tapti rimta problema – bent jau kol kas jų Renault varikliai neveikia taip gerai. Taip pat įtaką komandos rezultatams gali padaryti ir pagrindinio inžinieriaus Adriano Newey pasitraukimas.

 

Rimtus planus šiam sezonui ruošia pernai ketvirtąją vietą konstruktorių taurėje užėmusi Ferrari. Pirmasis italų žingsnis – keturiskart pasaulio čempiono Sebastiano Vettelio atėjimas į komandą. Konkurencijos su Ricciardo neatlaikęs vokietis sieks įrodyti, kad jis dar gali demonstruoti čempionišką formą.

 

Praėjusiais metais trečiąją vietą čempionate užėmusi Valtterio Botto ir F1 veterano Felipe Massos atstovaujama Williams žiemos treniruotėse demonstravo labai gerus rezultatus, taip tik dar kartą patvirtindama savo ambicijas susigrąžinti prarastą šlovę.

 

Pernai penkta čempionate likusi McLaren, šiemet susiduria su ypač rimtais iššūkiais. Žiemą variklio gamintoją iš ilgamečių partnerių Mercedes į Honda pakeitusi ekipa kol kas gerų rezultatų nedemonstruoja, o prieš pat sezono startą iškritusio tik ką prie komandos prisijungusio Fernando Alonso netektis tik dar labiau gilina McLaren problemų duobę. Akivaizdu, kad jiems prireiks nemažai laiko priprasti prie naujo variklio, o rezultatų galima tikėtis nebent su Alonso sugrįžimu.

 

Komandų įskaitos apačioje didesnių permainų neprognozuojama – pernai nei taško neiškovojusi finansinių sunkumų kamuojama Sauber, ko gero ir šiemet nedemonstruos gerų rezultatų, o Manor tapusi Marussia ekipa apskritai džiaugsis finišuodama lenktynėse. Tuo tarpu praėjusiame sezone visai neblogai pasirodžiusi ir net 155 taškus iškovojusi Force India kažin ar sugebės pakartoti bent panašų rezultatą.

 

Nustebinti gali Lotus komanda, kuri šiemet pakeitė variklį iš Renault į Mercedes ir jau anksčiau įrodė, kad moka gaminti greitus bolidus. Vis dėlto, dėl pinigų stygiaus, jų galimybės vis dar išlieka labai miglotos ir tikrasis jų pajėgumas, ko gero, paaiškės tik prasidėjus sezonui.

 

Sportosavaite.lt

 


Norėdami naudoti portale Sportosavaite.lt publikuojamą informaciją būtinai susisiekite su redakcija telefonu ar el. paštu. Gavę sutikimą ir naudodami portalo informaciją įdėkite nuorodą (internete – aktyvią nuorodą) į Sportosavaite.lt.



 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >