reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

SportoSavaite.lt   
2015 03 04, 10:42
Deviso taurė: lietuviai nusiteikę debiutuoti pergalingai

Image
R. Berankis
Geriausi Lietuvos tenisininkai bandys paneigti išankstines prognozes ir šį savaitgalį Lenkijoje iškovoti istorinę pergalę Deviso taurėje prieš šeimininkų rinktinę.

 

Nors pirmojoje Europos-Afrikos zonos grupėje debiutuojančių lietuvių šansai lažybų bendrovėse vertinami ypač kukliai, patys tenisininkai teigia, kad tai jiems turėtų netgi išeiti į naudą.

reklama

 

„Esame pasiruošę važiuoti į Lenkiją ir kovoti dėl pergalės. Aišku, jie yra favoritai, bet tikrai nepasiduosime. Manau, kad žaisti bus lengviau, gal nebus to įsitempimo. Jie turi daugiau ką prarasti, tuo labiau žaidžia namuose“, – prieš išvyką į Lenkiją teigė vienas Lietuvos rinktinės lyderių, Laurynas Grigelis.

 

Vis dėlto, TonyBet bukmekerių teigimu, lietuvių ryžtas yra vienintelis jų ginklas prieš kur kas labiau patyrusius varžovus iš Lenkijos. „Smagu, kad geriausi mūsų tenisininkai yra nusiteikę kovingai ir trokšta debiutuoti pergale. Visa širdimi sirgsime už juos, tačiau skaičiai rodo, kad šansų jie turi labai nedaug“, – atsargiai lietuvių galimybes vertino TonyBet bukmekeris Marius Zalensas.

 

Lažinantis už Lietuvos rinktinės pergalę prieš kaimyninės šalies rinktinę, statomą sumą būtų galima pasididinti net aštuonis kartus. Pasak bukmekerių, tenise – tai milžiniškas skaičius. „Iš tiesų, lietuvių šansai Lenkijoje – labai maži, jei jiems pavyktų įveikti šį etapą, tai prilygtų nedideliam stebuklui“, – teigia Zalesnas.

 

Visgi, buvęs Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Liutauras Radzevičius mano, kad lietuvių ir lenkų šansai – vienodi. „Specialistai spėlioja apie komandų galimybes. Ar Lietuvos šansai yra 50:50, ar 40:60, ar 30:70? Aš, asmeniškai, pasirinkčiau 50:50 variantą, tačiau kaip statyti pinigus totalizatoriuje palieku spręsti žiūrovams.

 

Daviso taurės varžybose žaidžia ne reitingai ar prognozės, o žaidėjai, jų karštos širdys. Viskas gali pasikeisti kiekvieno seto, kiekvieno geimo metu“, – savo tinklaraštyje rašo teniso specialistas.

 

Lietuvos rinktinės gretose žais visi geriausi šalies tenisininkai – Ričardas Berankis (ATP-76), Laurynas Grigelis (ATP-361), Lukas Mugevičius (ATP-642) ir Mantas Bugailiškis. Lenkijos rinktinę sudarys Jerzy Janovičius (ATP-51), Lukszas Kubotas (ATP-163), Kamilas Majchrzakas (ATP-351) ir Marcinas Matkowskis.

 

Pirmą kartą šalies istorijoje pirmojoje Deviso taurės Europos-Afrikos zonos grupėje žaisiantys mūsų šalies tenisininkai su Lenkijos rinktine Plocke susikaus jau šį savaitgalį, kovo 6-8 dienomis. Jei lietuviams pavyktų perkopti pirmąjį barjerą, kitame etape jų lauktų Ukrainos rinktinė.

 

Sportosavaite.lt

 


Norėdami naudoti portale Sportosavaite.lt publikuojamą informaciją būtinai susisiekite su redakcija telefonu ar el. paštu. Gavę sutikimą ir naudodami portalo informaciją įdėkite nuorodą (internete – aktyvią nuorodą) į Sportosavaite.lt.



 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >