reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

SportoSavaite.lt   
2015 02 17, 15:20
DNB LKF taurės turnyrų MVP M.Lukauskis: istorija kartojasi
Image
M.Lukauskis
Vilniaus „Lietuvos ryto” gynėjas Mindaugas Lukauskis dukart kėlė į viršų DNB LKF taurę ir dukart tapo taurės turnyro finalo naudingiausiu žaidėju (MVP). Jis pasiryžęs triumfuoti ir ateinantį savaitgalį Kaune vyksiančiame DNB LKF taurės turnyro finale.

 

„Istorija kartojasi – 2009 metais „Lietuvos rytas” išgyveno trenerių kaitą ir pirmasis sezono trofėjus mums buvo nepaprastai svarbus. Ir dabar mes pasiryžę eiti iki galo ir imti taurę”, – sakė M.Lukauskis.

reklama

2009-aisiais dar naujutėlaitėje Panevėžio „Cido“ arenoje panevėžietis Mindaugas Lukauskis likus 2,2 sekundės pataikė lemiamą tritaškį, atnešusį Vilniaus „Lietuvos rytui“ DNB LKF taurę. Tuomet finale Vilniaus klubas įveikė Kauno „Žalgirį“ 84:82, o M.Lukauskis buvo išrinktas MVP.

„Rungtynės buvo sunkios. Visą laiką teko vytis. Emocijų buvo daug. Nemąsčiau – pataikysiu ar ne, nors prieš tai buvau prametęs 3 аr 4 metimus. Gavau kamuolį krašte ir paleidau, – pernai prieš antrąjį DNB LKF taurės turnyro finalą prisiminė M.Lukauskis. – Nedaug trūko, kad viskas būtų apsisukę, nes Jono Mačiulio metimas paskutinę sekundę buvo labai arti tikslo. Tačiau viskas baigėsi laimingai. Ir aš buvau dvigubai laimingas, nes laimėjome mano gimtajame Panevėžyje“.

Tai buvo pirmasis „Lietuvos ryto“ trofėjus vadovaujant Rimui Kurtinaičiui, tik ką pakeitusiam Antaną Sireiką. Tais pačiais metais „Lietuvos ryto“ laimėjo dar LKL čempionatą bei iškovojo ULEB Europos taurę.

Pernai M.Lukauskis vėl kėlė DNB LKF taurę ir džiaugėsi MVP titulu – tik jau vilkėdamas Prienų „TonyBet” uniforma.

2014 m. DNB LKF taurės finale M.Lukauskio atstovaujamas Prienų „TonyBet“ klubas „Cido“ arenoje po pratęsimo įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“ 92:91. Naudingiausiu Prienų ekipos žaidėju buvo išrinktas būtent M.Lukauskis, pelnęs 15 taškų ir atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus.

„Pernai komandai reikėjo didesnio mano idėlio, niekas nesitikėjo, kad laimėsime. Tad kažkuria prasme ta pergalė buvo saldesnė. Tačiau abi pergalės ir MVP titulai man yra labai brangūs”, – sakė M.Lukauskis.

35 metų panevėžietis per savo karjerą yra dukart LKL čempionas, keturis kartus vicečempionas ir kartą trečiosios vietos laimėtojas, dukart BBL čempionas, dukart LKF taurės laimėtojas ir naudingiausias žaidėjas, dukart Europos taurės laimėtojas, Prancūzijos taurės laimėtojas ir naudingiausias finalo žaidėjas. Negana to, drauge su antrąja Lietuvos rinktine M.Lukauskis yra iškovojęs Tarpkontinentinę B.Stankovičiaus taurę (2005 m.).

M.Lukauskis teigia, kad jo fizinė forma prieš šių metų DNB LKF taurės finalo aštuonetą yra puiki, o komandos nuotaikos – kovinės.

„Pasikeitė treneris, keičiasi treniruočių procesas. Bandome prie to, ką turime, pridėti kokybės, papildomai dirbame gerindami fizinį pasirengimą. Einam, dirbam, tačiau būtų puiku, kad į Kauną mūsų palaikyti atvyktų ir mūsų sirgaliai. Jų parama mums labai svarbi”, – sakė M.Lukauskis.

DNB LKF Didžiosios vyrų taurės laimėtojai paaiškės Kaune vasario 20-22 dienomis. Ten “Žalgirio” arenoje nauju formatu vyks DNB LKF taurės finalo aštuonetas, kuriame dalyvaus aštuonios stipriausios LKL ekipos.

„Lietuvos rytas” penktadienį ketvirtfinalio rungtynes žais su Alytaus „Dzūkija”, Kauno „Žalgiris“ – su Panevėžio „Lietkabeliu“, Klaipėdos „Neptūnas“ – su „Šiauliais“, Utenos „Juventus“ – su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“

Drauge su vyrų Didžiosios taurės rungtynėmis ten bus galima stebėti DNB LKF moterų taurės finalines rungtynes ir Lietuvos moksleivių lygos Visų žvaigždžių šventę.

Sportosavaite.lt

 


Norėdami naudoti portale Sportosavaite.lt publikuojamą informaciją būtinai susisiekite su redakcija telefonu ar el. paštu. Gavę sutikimą ir naudodami portalo informaciją įdėkite nuorodą (internete – aktyvią nuorodą) į Sportosavaite.lt.



 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >