reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

Sportosavaite.lt   
2014 02 11, 11:38
Sensacija: LSKL čempionai suklupo prieš lygos autsaiderius

Image
T. Padgursko nuotr.
Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate užfiksuotas netikėtas rezultatas – lygos autsaideriai savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 92:87 (31:23, 16:20, 19:28, 26:16) patiesė praėjusio sezono čempionus Mykolo Romerio universiteto (MRU) atstovus.

 

Paskutiniąją LSKL turnyro lentelės vietą užimantys KTU studentai (2 pergalės, 10 pralaimėjimų) dvikovą pradėjo galingai – jau pirmojo kėlinio pabaigoje susikrovė dviženklę taškų persvarą – 28:17, o į didžiąją pertrauką iškeliavo pirmaudami 4 taškais – 47:43.

reklama

 

Antroje rungtynių pusėje MRU atstatė pusiausvyrą ir kelis kartus 3-5 taškais pirmavo, tačiau rungtynių pabaigoje KTU kilo į lemiamą šturmą. Iki dvikovos pabaigos likus 2 minutėms kauniečiai pirmavo 86:82.

 

Vilniečiams dar du kartus buvo pavykę priartėti vos per vieną metimą (84:86 ir 86:88), tačiau vėliau tritaškio nepataikė MRU žaidėjas Eimantas Bendžius ir sostinės atstovai bandė stabdyti laiką pražangomis.

 

Čia jau puikiai pasirodė KTU žaidėjas Mindaugas Jakšas, šaltakraujiškai sumetęs visus keturis baudos metimus ir išplėšęs savo komandai sensacingą pergalę.

 

KTU ekipai 23 taškus pelnė Gintautas Kybartas, 18 taškų (6 rez. perd.) pridėjo Matas Edgaras Staniukaitis, po 12 – Mindaugas Jakšas, Mantvydas Stašelis ir Nerijus Barauskas, 11 – Aurimas Švelnys.

 

MRU gretose išsiskyrė 24 taškus (12 atk. kam.) pelnęs Tautvydas Šležas, po 11 taškų surinko Paulius Dambrauskas ir Antanas Udras, 10 – Eimantas Bendžius, 9 – Julius Kazakauskas, 8 – Osvaldas Olisevičius.    

 

“Džiaugiuosi. Tai puiki šventė, nuostabi atmosfera, tikras pakilimas ir tai dar nepabaiga. KTU dar parodys ką sugeba. Dar laukia daug rungtynių, kovosime iš paskutiniųjų”, - iškart po dvikovos džiūgavo KTU treneris Vytautas Pliauga.

 

Anot jo, pergalę lėmė vyrų nusiteikimas ir kova dėl kiekvieno kamuolio.

“Griuvome, kėlėmės ir vėl kovojome. Nė akimirkai nesiruošėme pasiduoti ar nuleisti rankų. Mūsų šiandienos koziriai buvo teisingi, neskuboti sprendimai ir vienas kito palaikymas. Nuolat keitėme gynybos sistemas ir tai galbūt išmušė MRU ekipą iš vėžių. Žaidėme vos aštuoniese, tačiau atsilaikėme prieš LKL ir NKL galingus žaidėjus subūrusią MRU ekipą”, - neslėpdamas per kraštus trykštančių emocijų kalbėjo KTU treneris. 

 

Iki šių rungtynių MRU šį sezoną buvo suklupusi vos vieną kartą ir iškovojusi net 10 pergalių.

 

Pirmasis MRU ekipos pralaimėjimas buvo patirtas prieš lygos vidutiniokę – Vilniaus universiteto (VU) ekipą – 76:80. Tai įvyko 2013 metų gruodžio 2 dieną VU krepšininkų aikštelėje.

 

Antrasis MRU pralaimėjimas išstūmė juos iš pirmosios LSKL turnyro lentelės pozicijos. Dabar į lyderių gretas išsiveržė tiek pat pergalių turinti, tačiau vieneriomis rungtynėmis daugiau sužaidusi ir tris pralaimėjimus patyrusi Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ekipa.

“Vėl paslydome ne prieš pagrindinius savo konkurentus, o prieš turnyro apačioje esančią komandą. Tai tikrai šaltas dušas, bet kartais ir jis praverčia, kad būtų galima padaryti išvadas bei kautis dar geriau. Mano nuomone, geriau suklupti dabar, nei per atkrintamąsias rungtynes”, - pabrėžė vienas iš MRU trenerių štabo narių Vytas Poteliūnas.

 

Anot jo, patirtis ne kartą parodė, jog lygos autsaideriai, kovodami prieš čempionus, yra patys pavojingiausi.

 

“Juk visada turnyro apačioje esančios komandos su dviguba energija nori įkąsti lyderiams. Galbūt mūsų komandos žaidėjai prieš dvikovą žvilgterėjo į LSKL turnyro lentelę, pamatė, kad KTU savo sąskaitoje turi vos vieną pergalę ir pamanė, kad be vargo juos pamokys. Deja, realybė buvo kitokia. Šįkart mums trūko nusiteikimo, o KTU kovėsi lyg vienas už visus ir visi už vieną”, - kalbėjo V. Poteliūnas.

 

Kiti LSKL susitikimai

 

Šiaulių universitetas (ŠU) – Klaipėdos universitetas (KU) – 83:74 (15:22, 22:15, 25:20, 21:17);

 

Lietuvos udukologijos universitetas (LEU) – Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) – 88:94 (26:25, 22:25, 20:21, 20:23);

 

Vilniaus universitetas (VU) – Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) – 70:56 (19:12, 16:15, 17:15, 18:14).

 

Sportosavaite.lt

 


Norėdami naudoti portale Sportosavaite.lt publikuojamą informaciją būtinai susisiekite su redakcija telefonu ar el. paštu. Gavę sutikimą ir naudodami portalo informaciją įdėkite nuorodą (internete – aktyvią nuorodą) į Sportosavaite.lt.



 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >