reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

Sportosavaite.lt   
2013 12 05, 14:16
„Balticos“ vartininkas S. Baltrūnas su apsaugomis jaučiasi lyg su vasariniais drabužiais

S. Baltrūnas
S. Baltrūnas
Ledo ritulio klubas „Baltica“ tęsia rubriką „savaitės žaidėjas“, kurioje klubo sirgaliai uždavė klausimus komandos vartininkui Simui Baltrūnui. Lietuvis klube rungtyniauja pirmąjį sezoną, kuriame sužaidė 8 rungtynes ir atrėmė 83% metimų į vartus. Kalbiname S. Baltrūną:

 

reklama

- Kaip susidomėjai greičiausiu komandiniu sportu pasaulyje?

- Pirmą kartą ant ledo iščiuožiau būdamas ketverių. Tėtis žaidė ledo ritulį ir aš norėjau sekti jo pavyzdžiu. Čiuožti patiko iš karto, ledo ritulio treniruotes pradėjau lankyti šešerių savo gimtojo miesto komandoje ,,Rokiškis“. Niekada neturėjau minčių keisti sporto šakos, nes žaisdamas ledo ritulį ir būdamas komandoje su draugais pamirštu visas problemas ir jaučiu malonumą.

 

- Kodėl pasirinkai vartininko poziciją, kuo ji tau patinka?

- Tėtis buvo vartininkas, todėl po kelerių metų žaidimo puolėjo pozicijoje, nusprendžiau pabandyti atsistoti i vartus. Vartų sargo vaidmuo mane sužavėjo, žaisdamas šioje pozicijoje jaučiau didelį malonumą, tad joje ir likau.

 

- Kaip derini mokslus ir ledo ritulį?

- Šiuo metui mokausi Vilniaus „Ozo“ gimnazijoje, nuotoliniu būdu. Sekasi gana sunkiai, tačiau stengiuosi visur suspėti. Esu abiturientas ir planuoju šiais metais baigti mokyklą.

 

- Ar tiesa, kad tavo sėkmės simbolis yra moliūgas, kodėl?

- Ne, tai netiesa. Sėkmės simbolio neturiu ir manau, kad viskas priklauso nuo nusiteikimo, azarto ir minčių. Sėkmę ir rezultatus įtakoja ne simboliai, o motyvacija ir darbas.

 

- Ar pats pasirinkai žaidimo numerį 30 ir kodėl?

- Šį numerį pasirinkau pats, nes tokiu numeriu žaidžia mano dievaitis Niujorko „Rangers“ (NHL) komandos vartininkas Henrikas Lundqvistas. Žinoma, svajoju su juo susitikti ir pasikalbėti.

 

- Ar brangu būti (tapti) vartininku?

- Tikrai brangu. Gera suaugusio vartininko apranga kainuoja apie 5-10 tūkstančių litų ir jeigu klubas ja neaprūpina, tai ne kiekvienas vartininkas gali sau leisti ją nusipirkti. Vaikams ji yra žymiai pigesnė, bet ją reikia keisti kas 1-2 metus, nes vaikas auga, todėl daugelis tėvelių susiduria su šia problema ir bando ieškoti pigesnių variantų.

 

- Kiek sveria vartininko apsaugos?

 - Net neįsivaizduoju, bet aš su jomis jaučiuosi kaip su vasariniais drabužiais (šypsosi).

 

- Ar profesionalus žaidėjas turi laisvalaikį?

- Turi, bet kiekvienas jį praleidžia skirtingai. Aš laisvu metu dažniausiai miegu, žaidžiu kompiuteriu, kartais su komandos draugais nuvykstame i Vilnių ar Kauną.

 

- Kaip sutari su kitais komandos vartininkais (V. Kuzminu ir A. Pavliukovu)?

- Su Artūru bendraujame mažiau, bet palaikome gerus santykius. Su V. Kuzminu esame ne tik kolegos, bet ir geri draugai, dažnai kalbame, aptariame varžybas, per varžybas stengiamės vienas kitą palaikyti.

 

- Kokius tikslus sau keli šiame sezone, ar jau galvoji apie kitą sezoną?

- Noriu padėti komandai patekti į atkrintamąsias varžybas, gerai pasirodyti su Lietuvos U-20 rinktine ir norėčiau būti įtrauktas į Lietuvos nacionalinės rinktinės kandidatų sąrašą. Apie kitą sezoną kol kas  jokių minčių neturiu.

 

- Kaip įsivaizduoji save po dešimties metų?

- Įsivaizduoti labai sunku, bet norėčiau žaisti ledo ritulį  gerame klube, turėti gerą mašiną ir gražius namus.

 

Sportosavaite.lt

 


Norėdami naudoti portale Sportosavaite.lt publikuojamą informaciją būtinai susisiekite su redakcija telefonu ar el. paštu. Gavę sutikimą ir naudodami portalo informaciją įdėkite nuorodą (internete – aktyvią nuorodą) į Sportosavaite.lt.



 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >