reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

Sportosavaite.lt   
2013 10 31, 21:31
Įspūdinga pirmoji pergalė: „Žalgiris“ nušlavė Strasbūro SIG

Image
Sportosavaite.lt nuotr.
Naujojo trenerio Sauliaus Štombergo vedami žalgiriečiai šiandien Eurolygoje laimėjo nepaprastai svarbų mūšį su svečiais iš Prancūzijos ir iškovojo pirmąją pergalę Eurolygoje šiame sezone.

 

Ryngtynes Žalgiris pradėjo dviem Martyno Pociaus tritaškiais ir pirmavo 6:2, tačiau svečiai netruko persverti rezultatą savo naudai - 8:9. Nepaisant sėkmingos pradžios, žalgiriečiai žaidė kiek susikaustę ir tai padėjo svečiams išlaikyti rezultatą lygų - 14:14 likus žaisti dvi minutes pirmajame kėlinyje.

 

Likus žaisti minutę, net 17 iš 19 Žalgirio taškų buvo pelnę M. Pocius (11) ir Vytenis Lipkevičius (6).

 

Po pirmojo kėlinio Žalgiris buvo priekyje 19:16.

 

Antrajame kėlinyje prabilo Šarūnas Jasikevičius - veteranas pataikė vieną tritaškį, du dvitaškius ir per nepilnas keturias minutes surinko 7 taškus, o Žalgiris išlaikė pranašumą - 28:23.

 

Kėliniui persiritus į antrąją pusę Š. Jasikevičius smeigė dar vieną tritaškį ir skirtumas tapo dviženklis - 34:23. Antrajame kėlinyje krepšys atsirišo iki tol Eurolygoje blankiai atrodžiusiems Simui Vene ir Artūrui Milakniui, o jaunasis Mindaugas Kupšas gerai kovojo dėl atšokusių kamuolių.

 

Žalgiriečiams varžovų komandoje sunkiausiai sekėsi stabdyti Alexį Ajinca, bet šis likus žaisti dvi minutes gavo techninę pražangą ir buvo pasodintas ant suolo, o M. Kupšas baudų metimais pelnė pirmuosius savo taškus Eurolygoje.

 

Žalgiriui nepavyko išlaikyti dviženklio pranašumo, tačiau persvara išliko pakankamai solidi - 44:35 po dviejų kėlinių. Per pirmąją rungtynių dalį M. Pocius pataikė net 4/6 tritaškių ir iš viso surinko 14 taškų.

 

Trečiajame ketvirtyje toliau taikliai šaudė Žalgirio toliašaudė artilerija - penktąjį savo tritaškį pataikė M. Pocius, o po Justino Dentmono dviejų tolimų metimų Žalgiris nutolo 59:42.

 

Nors A. Ajinca ir toliau beveik nekliudomas rinko taškus, bet vienas lauke ne karys. Po kelių iš eilės sėkmingų S.Vene ir Artūro Milaknio atakų Žalgiris įgijo 19 taškų persvarą - 70:51 po trijų kėlinių.

 

Ketvirtasis kėlinys tapo tik formalumu -  žalgiriečiai ir toliau dominavo aikštėje ir išlaikė didesnį kaip dvidešimties taškų pranašumą - 84:60 po Š. Jasikevičiaus tritaškio, likus žaisti pusantros minutės.

 

Žalgiris laimėjo rungtynes rezultatu 88:64.

 

Žalgiris: Pocius 23 (7/9 tritaškiai), 5 rez. perd.), Dentmonas 15 (3/5 trit.), Jasikevičius 13 (3/3 trit.), Vene 9 (6 atk. kam.), Lipkevičius 8, Milaknis 6, Kupšas ir Javtokas po 4, Lavrinovičius, Klimavičius ir Jankūnas po 2.

 

SIG: Ajinca 21, Leloup 12, Campbell 10.

 

Prancūzijos ekipa pataikė 6 tritaškius, Žalgiris - net 20.

 

****************

 

Pirmuosius du mačus šiame sezone „Žalgiris“ pralaimėjo – Madrido „Real“ namie ir Milano „Emporio Armani“ – išvykoje.

 

Jei šiandien „Žalgiris“ namuose būtų nesugebėjęs įveikti taip pat du pralaimėjimus jau patyrusių prancūzų, viltys patekti į kitą etapą atrodys tik kaip miražas.

 

Sportosavaite.lt

 


Norėdami naudoti portale Sportosavaite.lt publikuojamą informaciją būtinai susisiekite su redakcija telefonu ar el. paštu. Gavę sutikimą ir naudodami portalo informaciją įdėkite nuorodą (internete – aktyvią nuorodą) į Sportosavaite.lt.



 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >