reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

Sportosavaite.lt   
2013 07 16, 07:55
A. Čekuolis, N. Šulija ir A. Ramanauskas-Greitai kalba apie irklavimą 

Image
Sxc.hu nuotr.
Jaunystės užsiėmimas, padaręs įtaką visam gyvenimui. Irklavimas. Solidi, medaliais nuolatos džiuginanti ir didžiulę išliekamąją vertę turinti sporto šaka.

 

Tokia patirtimi ir prisiminimais apie irklavimą pasidalijo trys, jaunystėje irklavusios Lietuvos garsenybės – meteorologas, astrologas Naglis Šulija, televizijos laidų vedėjas, aktorius Algis Ramanauskas-Greitai bei rašytojas, žurnalistas, keliautojas Algimantas Čekuolis.  

reklama

 

Vilniaus Rotušės aikštėje prisėdęs Naglis Šulija pasakojo, kad jaunystėje aktyviai užsiėmė irklavimu ir nuolat lankė šio sporto treniruotes. Jaunystėje patirti įspūdžiai ir žavesys irklavimui išliko iki šių dienų.

 

„Irklavimas žavus savo veržlumu. Kada valtis nuo starto šauna į priekį, žiūri - kaip ji irkluojama, kas vyksta. Žiūri - kam pritrūko kvapo, o kam ne. Kas taktiškai teisingai sudėliojo plaukimą, kas ne. Visa tai žavu.“

 

Algis Ramanauskas-Greitai dalijosi prisiminimais, jog buvo ne tik buvo puikus irkluotojas, bet ir kovojo dėl aukščiausių vietų įvairiose varžybose. Būdamas paauglys, garsusis TV laidų vedėjas aktyviai kultivavo šį sportą sporto mokykloje-internate ir pretendavo į sporto meistro titulą.

 

„Žinojimas, kad priklausai kažkokiai privilegijuotai sporto rūšiai. Tai nebuvo kamuolio gainiojimas aikštelėje, su visa pagarba krepšininkams. Irklavimas buvo kažkas tokio, kas mane darė besididžiuojantį.

 

Čia pat A. Ramanauskas-Greitai atskleidė ir pikantišką faktą – irklavimas neatsiejamas nuo nekaltybės praradimo. Pirmieji potyriai, jaunystė, diskotekos..

 

Žymus keliautojas bei rašytojas Algimantas Čekuolis pripažino, jog niekada nesiekė tapti profesionaliu irkluotoju. Šis sportas būdavo puikus laiko praleidimas vasarą. Tiesa, susižavėjimas irklavimu net ir prabėgus daugybei dešimtmečių neišblėso.

 

„Aš pats sau labiausiai rūpėjau sporte, o ne pergalės – mano ar komandos. Pats sau – grįždavau namo, patenkintas laimingas.

 

„Grožio ir estetikos akademiniame irklavime turbūt yra daugiau nei kai kuriose kitose sporto šakose. Ten yra koordinacija. Kai plaukia aštuoniukė – 8 vyrai ar 8 moterys, kartu sutartinai tempia. Žinai, kiek mėnesių jie kartu dirbo. Tai yra estetiška.“

 

 

Sportosavaite.lt

 


Norėdami naudoti portale Sportosavaite.lt publikuojamą informaciją būtinai susisiekite su redakcija telefonu ar el. paštu. Gavę sutikimą ir naudodami portalo informaciją įdėkite nuorodą (internete – aktyvią nuorodą) į Sportosavaite.lt.



 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >