reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

Sportosavaite.lt   
2013 07 10, 12:50
„Spire GT-R“ vairuotojai: „1000 km lenktynėse galime rimtai konkuruoti su favoritais“

Spire GT-R
Spire GT-R
„Piniginė.lt E-100 Racing“ komanda, važiuosianti „Spire GT-R“ (X1 klasė) bolidu, pasiryžusi rimtai konkuruoti su tituluotais varžovais, vairuojančiais galingiausius lenktynių automobilius.

 

Pagrindiniai favoritai šių metų 1000 km lenktynėse yra „Aquila CR1“ (X1) pilotuojama Ramūno Čapkausko ir Deivido Jociaus, „Porsche 911 GT3“ (GT), vairuojama Benedikto Vanago, Nerijaus ir Nemuno Dagilių bei belgų „BMW M3 Silhouette“ (X1), vairuojama Steve Vanbellingen ir Ward Sluys.

reklama

  

 

„Mūsų tikėjimas „Spire GT-R“ galimybėmis nėra iš piršto laužtas, tai rodo skaičiai. Pavyzdžiui „Porsche 911 GT3“ galingumo ir masės santykis rodo, kad vienai arklio galiai tenka vežti 2,9 kg svorio, o „Spire GT-R“ vienai arklio galiai tenka 3,2 kg svorio, tad skirtumas tikrai nedidelis. Kuro sąnaudos „Spire GT-R“ gerokai kuklesnės nei „Porsche 911 GT3“ ar „Aquila CR1“, o padangos dyla daug lėčiau“, - sakė „Piniginė.lt E-100 Racing“ komandos narys Egidijus Gutaravičius.

 

„Porsche“ automobiliais važiavę lenktynininkai yra septynis kartus laimėję 1000 km lenktynes, tačiau tai jiems geriausiai sekėsi daryti per pirmuosius kelerius metus. Pastaruoju metu į viršūnę dažniau ėmė veržtis kitų markių ir klasių automobiliai. Tiesa, pernai 1000 km lenktynių nugalėtoja tapo komanda iš Pietų Afrikos Respublikos, važiavusi „Porsche 911 GT3“ (GT) automobiliu, paskutiniam rate, po dramatiškos kovos laimėjusi prieš belgus su „BMW M3 Silhouette“ (X1).

 

„Visiškai pasitikiu savo komanda, manau turėsime stabilų ir pakankamą vidutinį greitį lenktynėse, kuris, aišku, bus 3 sekundėm lėtesnis už „Porsche 911 GT3“, bet „Spire GT-R“ atviras kėbulas leidžia greitai keistis lenktynininkams, tad šioje vietoje laimėsime laiko. O įvertinus kitus „Spire GT-R“ privalumus, belieka sulaukti šiek tiek sėkmės ir turime realių šansų būti pirmi ir absoliučioje įskaitoje“, - svarstė E. Gutaravičius, 1000 km lenktynėse dalyvausiantis trečią kartą.

 

„Piniginė.lt E-100 Racing“ lenktyniausianti „Spire GT-R“ kitkaru (angl. Kit-car) startuos X1 – eksperimentinių automobilių – klasėje.

 

1000 km lenktynės prie Palangos įrengtoje trasoje šiemet vyks liepos 10–13 dienomis.

 

Sportosavaite.lt

 


Norėdami naudoti portale Sportosavaite.lt publikuojamą informaciją būtinai susisiekite su redakcija telefonu ar el. paštu. Gavę sutikimą ir naudodami portalo informaciją įdėkite nuorodą (internete – aktyvią nuorodą) į Sportosavaite.lt.



 
   

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >