reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

Sportosavaite.lt   
2013 06 12, 13:45
Kaune – komandinis Europos lengvosios atletikos čempionatas

Image
Sportosavaite.lt nuotr.
Jau kitą savaitę į Kauną pradės rinktis Europos lengvosios atletikos asociacijos atstovai, treneriai ir sportininkai, o birželio 22-23 dienomis Kauno S.Dariaus ir S.Girėno vardo stadione įvyks Europos komandinis lengvosios atletikos II lygos čempionatas.

 

„Kauno miestas čempionatui pasiruošęs, viešbučiai užsakyti, transportas laukia. Viskas vyksta pagal planą, reikės tik žiūrovų sulaukti, - likus kiek daugiau nei savaitei iki šio renginio kalbėjo varžybų direktorius Aurelijus Žiedas. - Kaip tik pasitaikė ilgasis savaitgalis, tai žiūrėsime ar žmonės pasirinks paplūdimius, ar Europos čempionatą. Priminsiu, kad įėjimas abi dienas į varžybas bus nemokamas“.

reklama

 

Be varžybų šeimininkų lietuvių komandiniame čempionate dar dalyvaus Austrijos, Kroatijos, Kipro, Danijos, Izraelio, Serbijos ir Slovėnijos rinktinės. Kroatijos ir Slovėnijos lengvosios atletikos rinktinės II lygos varžybose dalyvaus iškritusios iš I lygos, o Kipro ir Izraelio atletai pakilę iš III lygos.

 

„Pirmadienį komandos pateiks galutines dalyvių paraiškas. Jau laukiame sportininkų ir oficialių asmenų, - pasakoja varžybų direktorius A.Žiedas. - Europos delegatai į Kauną atvyks jau birželio 19 dieną ir čia pradės darbus. Komandos-dalyvės į laikinąją sostinę rinksis birželio 20-21 dienomis. Atvykusios komandos surengs treniruotes, o mes organizuosime mini varžybas, po kurių delegatai įvertins teisėjų pasiruošimą varžyboms ir pasakytų savo pastabas“.

 

Organizatoriai tikina, kad specialių pageidavimų čempionate dalyvaujančios komandos nepateikė.

„Yra reglamentuota, ko komandos gali tikėtis ir ką mes privalome pateikti. Šiuo momentu ypatingų prašymų nėra. Žinoma, jeigu kažko reikės ir tai mes galėsime įgyvendinti, tai būtinai stengsimės padaryti“, - net neabejoja A.Žiedas.

 

S.Dariaus ir S.Girėno stadiono tribūnose Lietuvos lengvaatlečiai tikisi sulaukti ne tik didelio paprastų sirgalių palaikymo, tačiau ir aukščiausių šalies vadovų.

 

„Tikimės, kad Europos čempionato metu Kaune apsilankys renginio globėjas ir Lietuvos Respublikos Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius bei Kauno meras Andrius Kupčinskas, kuris taip pat yra renginio organizacinio komiteto pirmininkas” - vardina renginio direktorius A.Žiedas. - S.Dariaus ir S.Girėno stadione bus ir praeityje garsi Rumunijos sportininkė Gabriela Szabo, kuri yra Europos lengvosios atletikos Tarybos narė. Stadione taip pat laukiami sportininkai, praeityje garsinę Lietuvą Europos ir Pasaulio stadionuose“.

 

Vakar įvyko organizacinio komiteto posėdis, kuriam vadovavo Kauno miesto mero patarėjas Zenonas Abramavičius.

 

„Aptarėme paskutines akcentus, buvome susitikę su visais darbo grupių vadovais. Pateikėme komandoms įrankių sąrašus, su kuriais dalyvaus Europos čempionate. Daug diskutavome dėl teisėjų darbo, - teigia A.Žiedas. - Šeštadienį dar turėsime susitikimą su savanoriais, kurie užsiregistravo šiam renginiui ir tikimės, kad jie mums labai padės. Turėsime apie 50-60 savanorių, kurie pagelbės ne tik stadione, tačiau ir jo prieigose, viešbučiuose, lydės delegacijas. Nei vienas didelis renginys be savanorių nebūna sėkmingas. Manau, čempionatui esame pasirengę, žinoma, liko keletas darbų, tačiau taip būna, kad artėjant varžyboms, jų vis atsiranda“.

 

Priminsime, kad kiekvienoje rungtyje sportininkai užėmę 1-8 vietas gauna taškus, kurie keliauja į rinktinės sąskaitą. Lietuvos rinktinei varžybose namuose iškeltas tikslas patekti į aukštesnį divizioną.

 

„Mūsų sportininkams labai svarbu, kad tokios varžybos vyksta namuose, - kalba varžybų direktorius. - Antras dalykas, tai puikus laikas, kai galime įvykdyti Pasaulio čempionato normatyvus. Jaunesni sportininkai galės įvykdyti Europos (U-23) čempionato normatyvus. Šis čempionatas svarbus ir mūsų teisėjams, kurie dar kartą galės patvirtinti savo kvalifikaciją. Žinoma, svarbu ir Lietuvos lengvosios atletikos federacijai, kuri garsins savo sporto šaką Lietuvoje ir tarptautiniu mastu“.

 

Birželio 22-23 dienomis vyksiantį Europos lengvosios atletikos čempionatą tiesiogiai transliuos Sportotv.lt. Daugiau informaciją apie varžybas galite rasti oficialioje svetainėje www.kaunas2013.lt

 

Sportosavaite.lt

 


Norėdami naudoti portale Sportosavaite.lt publikuojamą informaciją būtinai susisiekite su redakcija telefonu ar el. paštu. Gavę sutikimą ir naudodami portalo informaciją įdėkite nuorodą (internete – aktyvią nuorodą) į Sportosavaite.lt.



 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >