reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

Sportosavaite.lt   
2013 04 25, 12:23
Lietuvos lengvosios atletikos elitas stovyklauja Portugalijoje

Image
Sportosavaite.lt nuotr.
Išvykus Virgilijui Aleknai bei pasiruošimą baigiant disko metikei Zinaidai Sendriūtei, Portugalijoje stovyklavimą tęsia kiti lengvaatlečiai. Pajėgiausi Lietuvos lengvaatlečiai vasaros sezonui jau savaitę ruošiasi Portugalijos mieste Albufeiroje.

 

Prie Atlanto vandenyno esančiame mieste treniruojasi sprinteriai Lina Grinčikaitė, barjerininkė Sonata Tamošaitytė, šuolininkai į tolį Tomas Vitonis ir Darius Aučyna, trišuolininkė Dovilė Dzindzaletaitė, šuolininkai į aukštį Raivydas Stanys ir Gintarė Nesteckytė bei kiti.

reklama

 

Dvi savaites sportavę Palangoje dabar lengvaatlečiai gali treniruotis geresnėmis oro sąlygomis. Z. Sendriūtės treneris Aloyzas Jasmontas itin patenkintas treniravimosi sąlygomis, prie jo prisideda ir sprinterė L. Grinčikaitė.

 

„Sąlygos puikios, oro temperatūra taip pat, tai ko daugiau reikia, - šypsosi greičiausia Lietuvos moteris L.Grinčikaitė. – Viskas gerai, ruošiamės ir dirbame. Šią vasarą laukia Universiada Kazanėje ir Pasaulio čempionatas Maskvoje. Bus įdomi vasara, tai reikia sėkmingai pasiruošti“.

 

„Stovykla Palangoje buvo sunkiausia kokioje man teko dalyvauti, - tikina šuolininkė į aukštį G.Nesteckytė. – Tačiau nėra kada verkšlenti, krūvius atlaikau gerai. Palangoje daugiausiai dėmesio skyriau atsispyrimui, mostams, kitiems judesiams. Tai buvo daugiau fizinio pasirengimo stovykla, o čia jau dirbame gerindami techniką. Viskas gerai, svarbiausiai nekamuoja traumos. Stiprinam raumenukus, jaučiu, kad esu fiziškai stipresnė nei buvau rudenį“.

 

Pasaulio jaunimo čempionate bronzos medalį trišuolio rungtyje iškovojusi D.Dzindzaletaitė stovykloje užsienyje dalyvauja pirmą kartą.

 

„Tai mano pirma stovykla užsienyje, gal jų būtų buvę ir daugiau, tačiau turėjau sveikatos problemų ir trejus metus negalėjau vykti į stovyklas, - pasakoja D.Dzindzaletaitė. – Gaila, kad čia negalėjo atvykti mano treneris Juozas Tribė, todėl man padeda trenerė Audra Gavelytė. Sąlygos sportuoti Portugalijoje labai geros. Viskas ko reikia šalia: žolės stadionas, lengvosios atletikos stadionas, kroso trasa, treniruoklių salė. Viešbučio kieme baseinas, o jūra vos už 50 metrų. Sąlygos idealios. Mus lepina puikūs orai, kiekviena diena saulėta“.

 

Barjerininkė S.Tamošaitytė naują sezoną pasitinka su nauja trenere. Sportininkė nuo rudens dirba karta su viena geriausių visų laikų Lietuvos lengvaatlečių Austra Skujyte.

 

„Iki šiol Austrą pažinojau, kaip sportininkę, tačiau kartu pradėjus dirbti ji atsiskleidė ne tik kaip gera trenerė, bet ir puiki draugė, psichologė, patarėja, - džiaugėsi S.Tamošaitytė. – Ji kiekvienu sportininku rūpinasi, kaip mama. Manau, tai itin svarbus kiekvieno trenerio bruožas. Žinoma, sporte svarbiausi yra rezultatai, tačiau neverta daug tuščiai kalbėti. Tegul už mus kalbės rezultatai“.

S.Tamošaitytės, kaip ir kitų pajėgiausių Lietuvos lengvaatlečių laukia aktyvi vasara.

 

„Kaip ir kitų, mano svarbiausi sezono startai bus Universiada ir Pasaulio čempionatas. Tiesa, pirmiausiai reikės įvykdyti normatyvus, kad galėčiau juose dalyvauti, - pasakoja S.Tamošaitytė. – Sunkiai dirbame, šios stovyklos metu daugiau dėmesio skiriame greitumui, taip pat pačiam barjeriniam bėgimui. Portugalijoje sportuoja nemažai lengvaatlečių, tačiau vietos užtenka visiems. Turime daug inventoriaus, geros treniruočių bazės“.

 

Nors lengvaatlečiai treniruojasi viename labiausiai turistų pamėgtame mieste, tačiau apie poilsį čia niekas negalvoja.

 

„Treniruojuosi du kartus per dieną, - pasakoja D.Dzindzaletaitė. – Pirmoji treniruotė būna ramesnė, dirbame treniruoklių salėje. Vakarinėje treniruotėje daugiausiai dėmesio skiriame bėgimui ir šuoliams į kalną. Man tai yra sunkiausia, atima daug jėgų. Visa stovykla skirta didinti jėgos potencialą. Laiko degintis tikrai nelieka (šypsosi, red. past.). Saulė atima daug energijos, tad visą energiją saugau treniruotėms“.

 

Lietuvos lengvaatlečiai stovyklą Portugalijoje baigs gegužės 5 dieną.

 

Sportosavaite.lt

 


Norėdami naudoti portale Sportosavaite.lt publikuojamą informaciją būtinai susisiekite su redakcija telefonu ar el. paštu. Gavę sutikimą ir naudodami portalo informaciją įdėkite nuorodą (internete – aktyvią nuorodą) į Sportosavaite.lt.



 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >