reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

Sportosavaite.lt   
2012 11 30, 21:48
Antras antausis „Žalgiriui“ – nuo Eurolygos čempionų

Image
T. Padgursko (Sportosavaite.lt) nuotr
Kauno „Žalgiris“ penktadienį patyrė antrąjį pralaimėjimą Eurolygoje ir pirmąjį savo arenoje šiame sezone. Kauniečius po atkaklaus mūšio įveikė čempiono titulą ginantis Pirėjo „Olympiacos“ ir atsirevanšavo už skaudų pralaimėjimą namuose.

 

Žalgiris – Olympiacos 63:77 (18:21; 9:10; 23:17; 13:29)

 

Rungtynes taikliu tritaškiu pradėjo svečiai ir sužaidus porą minučių buvo priekyje 2:7. „Žalgiriui“ sunkiai sekėsi apsiginti nuo varžovų atakų, kurios dažnai trukdavo vos kelias sekundes, tuo tarpu patys kauniečiai strigo aktyvioje graikų gynyboje ir dažnai prarasdavo kamuolį bandydami jį įvesti į baudos aikštelę.

 

Sužaidus beveik pusę kėlinio - 4:11 priekyje „Olympiacos“. Skirtumas buvo pasiekęs ir devynis taškus, tačiau po Kauno klubo atkarpos 5:0 - rezultatas 9:13.

 

Po poros iš eilės „Žalgirio“ perimtų kamuolių ir Tremmleo Dardeno dėjimo iš viršaus skirtumas sumažėjo iki trijų taškų - 15:18.

 

Tokia persvara išliko iki pat pirmojo kėlinio pabaigos - 18:21 po pirmųjų dešimties minučių. Rezultatyviausias Kauno komandoje po pirmojo ketvirčio - Rimantas Kaukėnas, pelnęs 8 taškus.

 

Antrajame kėlinyje žalgiriečiams ir vėl sunkiai sekėsi įveikti svečių gynybą - sužaidus pusę ketvirčio - 20:25. Antroje kėlinio pusėje nemalonią staigmeną kauniečiams pateikė Olympiacos lietuvis Martynas Gecevičius, kuris, vos pasirodęs aikštėje smeigė du tritaškius iš eilės  - 20:31.

 

Tačiau  „Žalgiris“ po truputį sumažino skirtumą iki septynių, o Rimanto Kaukėno tritaškis pačioje kėlinio pabaigoje iš svečių pranašumo paliko vos keturis taškus - 27:31.

 

Trečiąjį kėlinį žalgiriečiai ir vėl pradėjo sunkiai, todėl skirtumas buvo išaugęs iki aštuonių taškų, tačiau sužaidus tris minutes vėl staiga truktelėjo į priekį: įpusėjus ketvirčiui - 36:40.

 

Po Jeffo Foote'o dėjimo skirtumas ištirpo iki dviejų - 38:40. Svečiai vėl nutolo aštuoniais taškais, tačiau Žalgiris netruko vėl priartėti, po gražios atakos Jankūnas pelnė du lengvus taškus - 43:45.

 

Atkaklus mūšis aikštėje tęsėsi ir toliau - paskutiniąją kėlinio minutę Žalgiris priartėjo iki 47:48, o Marko Popovičius likus keliolikai sekundžių perėmė kamuolį ir persivaręs per aikštę pelnė pirmąjį savo tritaškį rungtynėse ir pirmą kartą išvedė Žalgirį į priekį - 50:48.

 

Ketvirtajame kėlinyje emocijos dar labiau kaito - graikai netruko susigrąžinti pranašumą, o Žalgirio sirgaliams vis dažniau nepatiko arbitrų sprendimai. Arena tiesiog sprogo po to, kai rungtynių teisėjai skyrė po susidūrimo su Pero Antičiumi parkritusiam M. Popovičiui pražangą už vaidybą.

 

Sužaidus pusę kėlinio - priekyje Pirėjo klubas 56:63. Likus žaisti tris minutesskirtumas išaugo iki dešimties - 56:66.

 

Žalgiriečiai dar bandė kovoti dėl pergalės, tačiau svečiai žaidė labai užtikrintai beveik be klaidų atakavo krepšį ir šventė pergalę keturiolikos taškų persvara.

 

„Žalgiris“: Kaukėnas 17, Jankūnas 11, K. Lavrinovičius 5 (7 atk. kam.), D. Lavrinovičius 4 (7 atk. kam.), Lafayete‘as 2, Dardenas 7, Popovičius 7, Jaaberas 6.

 

„Olympiacos“: Spanoulis 16 (6 rez. perd.), Printezis 5, Powell 10, Papanikolaou 13, Gecevičius 6.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sportosavaite.lt

 


Norėdami naudoti portale Sportosavaite.lt publikuojamą informaciją būtinai susisiekite su redakcija telefonu ar el. paštu. Gavę sutikimą ir naudodami portalo informaciją įdėkite nuorodą (internete – aktyvią nuorodą) į Sportosavaite.lt.



 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >