reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

Sportosavaite.lt   
2012 10 09, 19:11
„Šiaulių“ žaidėjas pagerino 56-is metus gyvavusį įvarčių rekordą

Image
Artūras Rimkevičius
„Šiaulių“ klubo puolėjui Artūrui Rimkevičiui spalio 7-oji buvo ypatinga – futbolininkas ne tik atsiėmė geriausio „General Financing A lygos“ rugsėjo žaidėjo prizą, bet ir pagerino visų laikų Lietuvos čempionato rezultatyvumo rekordą.

 

29 metų A.Rimkevičius rugsėjo mėnesį per penkerias šalies čempionato rungtynes pelnė septynis įvarčius. Jie „Šiauliams“ dviejuose susitikimuose – su Klaipėdos „Atlantu“ ir Marijampolės „Sūduva“ – tiesiogiai nulėmė šešis taškus.

 

Geriausio žaidėjo prizą puolėjas atsiėmė sekmadienį namų stadione prieš rungtynes su Tauragės „Tauru“. „Buvau maloniai nustebintas. Prizą skirsiu savo dukrai bei mamai, kurios taip pat yra gimusios rugsėjo mėnesį“, - džiaugėsi futbolininkas.

 

Savo vertę A.Rimkevičius netruko patvirtinti – dvikovoje su „Tauru“ jis pelnė net keturis įvarčius ir savo sezono įvarčių sąskaitą padidino iki 32 taiklių smūgių.

 

Toks rezultatas per vieną Lietuvos čempionato sezoną – visų laikų rekordas. Iki tol daugiausia įvarčių pelnęs buvo 28 kartus 1956 metų sezone pasižymėjęs tuometinėje Panevėžio MSK komandoje rungtyniavęs Algimantas Lucinavičius.

 

„Labai malonu, kad pavyko pasiekti rekordą. Sezonas dar nesibaigė, todėl tikiuosi dar pagerinti savo rezultatą“, - kalbėjo A.Rimkevičius.

 

Pirmadienį anksti futbolininkas kartu su Lietuvos nacionaline rinktine išvyko į treniruočių stovyklą Vokietijoje, kur rengsis artėjančioms 2014 m. FIFA Pasaulio čempionato atrankos rungtynėms su Lichtenšteinu bei Bosnija ir Hercegovina.

 

Geriausius čempionato žaidėjus renka klubų atstovai ir Lietuvos nacionalinės rinktinės treneriai. Liepos ir rugpjūčio mėnesiais geriausiu pripažintas Marijampolės „Sūduvos“ saugas Rafaelis Ledesma.

 

 

Sportosavaite.lt

 


Norėdami naudoti portale Sportosavaite.lt publikuojamą informaciją būtinai susisiekite su redakcija telefonu ar el. paštu. Gavę sutikimą ir naudodami portalo informaciją įdėkite nuorodą (internete – aktyvią nuorodą) į Sportosavaite.lt.



 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >