reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

Sportosavaite.lt   
2012 10 09, 18:45
Rankinio pirmenybėse suklupo „LKKA-Lūšis“

Image
Rankinis
Šeštadienį Lietuvos rankinio lygos pirmenybėse (LRL) sužaistos likusios trejos IV-ojo turo rungtynės. Neapsieita be netikėtumų: pirmą kartą šiame sezone suklupo praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojai – Kauno „LKKA-Lūšies“ rankininkai.  

 

Juos Kaune 27:22 (12:8) palaužė Alytaus "Almeidos-Stronglaso" rankininkai.

 

Alytiškiai rungtynes pradėjo itin kovingai nusiteikę ir jau 11 rungtynių minutę pirmavo 5:1. 22 rungtynių minutę po Alytaus ekipos žaidėjo Gintauto Adamkevičiaus rezultatyvios atakos skirtumas šoktelėjo iki 5 įvarčių - 10:5. 

 

Antrajame kėlinyje vienu metu komandas skyrė ir 7 įvarčiai - 18:25.

 

Taigi, "LKKA-Lūšies" rankininkams pirmą kartą šį sezoną LRL pirmenybėse teko susitaikyti su pralaimėjimu. Pralaimėjimo kartėlį apsunkino tai, kad pralaimėta savo pačių žiūrovų akivaizdoje. 

 

Alytiškius į pergalę vedė Justinas Šilalė, surinkęs 7 įvarčius, 5 pridėjo Žygimantas Mickevičius, po 4 - Rokas Lastauskas ir Gintautas Adamkevičius (1 iš 7 m), 3 - Linas Paliušis, 2 - Aurelijus Sabonis, po 1 - Sigitas Baltulionis ir Robertas Paužuolis.

 

„LKKA-Lūšies“ ekipoje išsiskyrė Arūnas Urbonas, pelnęs 7 įvarčius, 5 pridėjo Remigijus Vaičikauskas, po 3 - Mindaugas Mažeika ir Saulius Katkevičius (1 iš 7 m), po 2 - Egidijus Morkūnas ir Petras Očikas.    

 

„Didžiuojuosi savo vyrais“

 

Eugenijus GIMBUTIS, Alytaus treneris:

 

„Džiaugiamės pergale, nes ji pasiekta prieš pajėgią Kauno "LKKA-Lušis" komandą. Džiaugiuosi savo vyrais, kurie parodė psichologinį tvirtumą, labai gerai gynėsi, praleisti 22 įvarčiai prieš tokią komandą įrodo labai gerą vartininko darbą. Pirmiausia komandai buvo iškeltas uždavinys laimėti, na nesitikėjome 5 įvarčiais, galvojome 2-3, bet laimėsime. Na ir dar pasikartosiu, labai džiaugiamės, kad pergalę iškovojome prieš tokią patyrusią komandą, kurios pagrindą sudaro tikrai labai pajėgūs žaidėjai, rungtyniavę įvairiuose klubuose. Šiek tiek geresnis mūsų komandos fizinis pasirengimas leido laimėti šias varžybas".

 

„Pralaimėjimas – gera pamoka“

 

Antanas KATKEVIČIUS, Kauno „LKKA-Lūšis“ treneris:

 

„Rungtynės buvo normalios, nesvarbu, kad pralošėme, bet jos buvo tokios, per kurias galėjome susižaisti. Buvo neįmesta daug šimtaprocentinių įvarčių, na ir tai atsispindėjo bendrame rezultate. Tai yra gera pamoka, reikia iš jos mokytis. Nusiminti nėra ko“.

 

VHC „Šviesa“ sutriuškino „Triobet“

 

Lietuvos rankinio lygos debiutantai Pasvalio „Triobet“ rankininkai ir toliau lieka nepajutę pergalės skonio. Pasvaliečiai savo žiūrovų akivaizdoje 12 įvarčių skirtumu - 28:40 (11:22) nusileido Vilniaus VHC „Šviesa“ ekipai.

 

„Triobet“ ekipai tai buvo ketvirtoji paeiliui nesėkmė, o vilniečiai iškovojo trečiąją pergalę iš keturių susitikimų.

 

Šįkart sostinės atstovai griebė jautį už ragų nuo pat dvikovos pradžios - rungtynes pradėjo 5:0, o jau 23 rungtynių minutę susikrovė ir dviženklę įvarčių persvarą - 17:7.

 

Nuo tos akimirkos pasvaliečiams nepavyko priartėti arčiau nei per dešimt įvarčių, o vienu metu komandas net skyrė 15 įvarčių - 33:18.

 

VHC „Šviesa“ komandą į pergalę vedė Vaidas Trainavičius, pelnęs 8 įvarčius, Tomas Bernatavičius pridėjo 7, Domantas Čuplinskas 6 (1 iš 7 m), Mindaugas Sukackas ir Skirmantas Plėta - po 4, Dainius Kliorė ir Tadas Tumosas - po 3, Tadas Jurelevičius ir Karolis Budrys - po 2, Artūras Švilpa - 1 įv.

 

„Triobet“ komandai Rolandas Indrišiūnas pelnė 9 įvarčius, Deividas Svalbonas - 7, Mindaugas Nakvosas - 5 (1), Kęstutis Vitkus - 4 (2), Edgaras Pipinė, Tautvydas Tekutis ir Sigitas Ranonis – po 1 įv.

 

„Mūsų tikslas – medaliai“

 

Evaldas LIPINSKAS, Vilniaus VHC „Šviesa“ ekipos strategas:

 

„Rezultatas puikus - iškovota pergalė. Mūsų tikslas buvo kontroliuoti žaidimą nuo pat rungtynių pradžios. Jau antroje rungtynių pusėje suteikėme galimybę pažaisti kitiems žaidėjams, todėl jie padarė klaidų ir neįvykdė visų keliamų uždavinių. Paprašiau dviejų minučių pertraukėlių klaidoms išsiaškinti. Šiandien  gerai padirbėjo mūsų vartininkas Andrius Veteras. Mes šiemet esame ryžtingai nusiteikę, mūsų tikslas – medaliai“.

 

„Pergalės - per patirtį“

 

Andrius VETERAS, Vilniaus VHC „Šviesa“ ekipos vartininkas:

 

„Tik didelių pastangų, treniruočių, patirties dėka galima pasiekti pergalių. Lygos naujokai – Pasvalio „Triobet“ ekipa jauna, tačiau joje yra talentų. Jiems dar reikia tobulėti ir su laiku atkeliaus pergalės".

 

„Nenorime būti paskutiniai“

 

Simas STANKUS, Pasvalio „Triobet“ ekipos žaidėjas:

 

"Varžovai - pranašesni, o svarbiausia, kad mūsų komandoje truko pagrindinių žaidėjų. Mūsų komandos šio sezono pagrindinis tikslas nebūti paskutiniais ir iškovoti bent kelias skambias pergales".

 

Šiauliečiai palaužė Varėnos „Ūlą“

 

Šiaulių „Universitetas-Gubernija" į 2012-2013 m. LRL sezono sąskaitą įsirašė antrąją pergalę. Saulės miesto atstovai namuose 28:20 (15:9) įveikė kol kas be pergalių žingsniuojančius Varėnos „Ūlos" rankininkus.

 

Iki 17 rungtynių minutės virė itin atkakli ir apylygė kova, tačiau netrukus šiauliečiai ėmė mušti vieną po kito įvarčius, sužaidė atkarpą 8:2 ir į didžiąją pertrauką iškeliavo pirmaudami šešiais įvarčiais - 15:9.

 

Po šio šalto dušo varėniškiams jau nebepavyko atsitiesti - 49 rungtynių minutę komandas jau skyrė 11 įvarčių - 26:15.

 

Šiaulių ekipai po 8 įvarčius prie pergalės pridėjo Kueva Kaspi Jonas ir Aivaras Budrys (2 iš 7 m), Artūras Strupas pelnė 6, Egidijus Dambrauskas ir Deividas Gorodeckis - po 2, Tomas Klungevičius ir Mindaugas Valuckas - po 1 įv.

 

Varėnos komandai Gediminas Barysas realizavo 6 įvarčius, Rimantas Palevičius - 5 (2 iš 7 m), Dionyzas Cichockas - 4, Šarūnas Krisiulevičius - 3 (2), Eimantas Kalanta - 2 (1).

 

„Dar reikia daug dirbti"

 

Rolandas MARKINAS, Varėnos "Ūlos" ekipos treneris:

 

"Jau važiuodami į rungtynes žinojome, kad bus sunku, kadangi pas mus nėra vyresnių žaidėjų. Mūsų jauni žaidėjai rungtyniavo negailėdami jėgų, nebijojo mesti įvarčių, tačiau varžybos atskleidė, kad šiandien buvome silpnesni. Dar reikia daug dirbti".

 

„Buvome rimtai nusiteikę“

 

Šiaulių „Universiteto-Gubernijos“ komandos žaidėjas Aivaras BUDRYS:

 

„Rungtynes vertinu gerai, buvome labai rimtai nusiteikę, iškovojome komandai labai reikalingus taškus. Klausėmė trenerio nurodymų ir juos realizavome. Džiaugiuosi komandos žaidimu ir nusiteikimu“.

 

Priminsime, kad dvejos LRL ketvirtojo turo rungtynės buvo žaidžiamos praėjusį trečiadienį.

 

Jose pergales iškovojo namuose rungtyniavę lyderiai: daugkartiniai šalies čempionai Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai net 16 įvarčių skirtumu – 36:20 (18:11) sutriuškino HC "Uteną, o praėjusio sezono vicečempionai Kauno "Granito-Gajos-Kario" atstovai 31:23 (15:11) palaužė HC "Vilnius" ekipą.

 

Artimiausios – penktojo turo Lietuvos rankinio lygos rungtynės bus žaidžiamos spalio 20 dieną (šeštadienis).

 

Lietuvos rankinio lygos (LRL) turnyrinė lentelė (žaista rungtynių, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, taškai):

 

1. Klaipėdos „Dragūnas“     4  4   0  0   8

2. Kauno „Granitas-Gaja-Karys“  4   3   1    0   7

3.  Alytaus „Almeida- Stronglasas“ 4  3  0  1  6

4. Vilniaus VHC “Šviesa” 4  3  0  1  6

5. Kauno “LKKA-Lūšis“     4  3 0  1  6

6. Šiaulių „Universitetas – Gubernija” 4  2  0  2  4

7. Vilniaus HC “Vilnius” 4  1  0  3  2

8. Utenos HC „Utena“ 4  0  1  3  1

9 . Varėnos „Ūla“ 4  0  0  4  0

10 . Pasvalio “Triobet” 4  0  0  4  0.

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >