reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

Sportosavaite.lt   
2011 11 10, 21:37
Pagaliau: „Žalgiris“ iškovojo pirmąją pergalę Eurolygoje!!! (statistika)

Image
Sportosavaite.lt nuotr.
Po permainingos kovos „Žalgiris“ ketvirtadienį namuose rezultatu 81:70 (28:21, 18:22, 14:10, 21:17) įveikė „Brose Baskets“ komandą iš Vokietijos ir po trijų pralaimėjimų iš eilės iškovojo pirmąją pergalę šiame sezone Eurolygoje.

 

Nepaisant Žalgirio nesėkmių, arena ir vėl prisirinko pilna. „Brose Baskets“ pasitikta kurtinančiu švilpimu, o „Žalgiris“ – griausmingomis ovacijomis.

reklama

 

Pirmąjį kėlinį Žalgiris pradėjo prasčiau nei varžovai - 4:11. Žalgiriečiai dažnai prasižengdavo klydo ir neatkovojo kamuolių, todėl Brose Baskets dominavo aikštėje. Vis tik kauniečiai, palaikomi kaip niekada griausmingų ir vieningų fanų sugebėjo sutvarkyti savo žaidimą ir po Sony Weemso tritaškio jau buvo priekyje 

16:15.

 

Netrukus žalgiriečiai padidino skirtumą iki 20:15, o kėlinį baigė pirmaudami 28:21. Rezultatyviausiai pirmajame kėlinyje Žalgiryje žaidė Marko Popovičius, pelnęs 7 taškus.

 

Antrajame kėlinyje sužaidus 2,5 min. vokiečiai vėl pavojingai priartėjo - 30:29. Tačiau Žalgiris svečių šturmą atlaikė ir įpusėjus kėliniui jau buvo priekyje 37:29.

 

Žinoma, vokiečiai net neketina pasiduoti ir antrajame kėlinyje likus žaisti 3 min komandas ir vėl skyria tik vienas taškas - 39:38.

 

Žalgiriečiai kabinasi nagais ir dantimis ir neleidžia svečiams perlaužti rungtynių, o prieš prasidedant paskutinei ketvirčio minutei S. Weemsas po triuškinančio  dėjimo išlieja susikaupusias emocijas ir pakelia visą Žalgirio areną ant kojų - 43:40.

 

Tačiau paskutinę minutę aikštės šeimininkai sužaidžia labai nesėkmingai ir rezultatas lygus - 43:43. Tačiau Weemsas ir vėl kelia į orą visą Žalgirio areną - 46:43 po paskutinę sekundę jo pataikyto tritaškio.

 

Po dviejų kėlinių - rezultatyviausias  S. Weemsas, jau iš viso jau surinkęs net 17 taškų, o per antrąjį kėlinį - 12.

 

Trečiojo kėlinio pradžioje Žalgiris iš karto nutolo (53:45 sužaidus dvi min). Vokiečiai vėl sugebėjo priartėti, tačiau kauniečiai vėl truktelėjo į priekį ir ilgą laiką pirmavo maždaug penkiais taškais.

 

Aištėje vyravo Žalgiriui palankus greitas krepšinis, aikštės šeimininkus į priekį stumė ir neįtikėtinas sirgalių palaikymas, nuo kurių keliamo triukšmo kai kuriais epizodais arena tiesiog sprogo.

 

Po trijų kėlinių - 60:53. Rezultatyviausias - Weems su 20 taškų.

 

Ketvirtojo kėlinio pradžioje žalgiriečiai išlaikė persvarą - 64:56 sužaidus 2,5 min. Tačiau kėlinio viduryje svečiaispurtavo ir beveik panaikino skirtumą – 64:62 likus žaisti 6 min iki kėlinio pabaigos.

 

Tačiau Žalgiris po minutės pertraukėlės ir vėl atsitiesė (68:62) ir nebeišleido iniciatyvos iš savo rankų.

 

Likus žaisti vieną minutę skirtumas pasiekė 10 taškų  - 74:64. Tiesa, vokiečiai dar pataikė tritaškį, tačiau jau nebesugebėjopakeisti rungtynių baigties - rezultatu pergalę šventė Žalgiris.

 

„Žalgiris“: Weemsas 22 (6 atk. kam.), Popovičius 13, Rakovičius 12 (6 atk. kam.), Kalnietis 8 (5 rez. perd.), Javtokas, Jankūnas, Lawsonas po 6, Delininkaitis 4, Klimavičius 2.

 

„Brose Baskets“: Suput 19, Slaughter 11, Jenkins 10.

 

Taip pat skaitykite: Žalgirio gerbėjų žinutė Vladimirui Romanovui

 

Sportosavaite.lt

 


Norėdami naudoti portale Sportosavaite.lt publikuojamą informaciją būtinai susisiekite su redakcija telefonu ar el. paštu. Gavę sutikimą ir naudodami portalo informaciją įdėkite nuorodą (internete – aktyvią nuorodą) į Sportosavaite.lt.



 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >