reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

lkl.lt   
2011 04 21, 12:15
Nikos Kousoulis: „Ko graikai tikisi iš Europos čempionato Lietuvoje“

Image
Nikos Kousoulis
Atlikęs apklausą tarp graikų fanų norėjau išvengti asmeninės nuomonės ir matymo. Taigi, noriu jums nupiešti pakankamai tikslų paveikslą apie tai, ko laukiama iš Lietuvoje vyksiančio Europos čempionato. Jie visi tikisi, kad tai bus geriausias kada nors vykęs Europos čempionatas. Ir aš net nekalbu apie rungtynes ir žaidėjus.

 

Kalbu apie organizaciją, lankomumą, viešumą šalies viduje . Lietuva turi gana pigios šalies reputaciją, taigi, daug graikų fanų planuoja atvykti į jūsų šalį, ypač jei Graikija sėkmingai startuos turnyre (aš jau daug kartų esu girdėjęs: reikia vykti į šį Europos krepšinio čempionatą vien dėl to, kad jis vyks Lietuvoje).

reklama

 

Lietuvoje vyksiantis Europos krepšinio čempionatas artėja ir kiekvienas pastarosios sporto šakos gerbėjas jau pradeda galvoti apie šią krepšinio šventę.

 

Žinoma, iki rugsėjo dar turime nemažai laiko, iki tol dar sužinosime kitus svarbius šių metų krepšinio rezultatus (Eurolygos nugalėtojas, šalies lygų čempionai). Bet pripažinkime, kad Europos krepšinio čempionatas bus svarbiausias šių metų įvykis.

 

Ir, žinoma, šis renginys tampa dar svarbesniu, nes jis vyks Lietuvoje, šalyje, kurią daugelis tapatina su Europos krepšinio širdimi. Nors ši šalis yra palyginus jauna (kaip nepriklausoma), tai vienintelė tokia šalis, kurioje krepšinis yra sportas Nr.1.

 

Tai ne tik mano vieno nuomonė. Kiekvienas graikas galėtų pasakyti tą patį ir tai leidžia  daug tikėtis iš šių metų čempionato. Neturiu omeny Graikijos ar net Lietuvos nacionalinių rinktinių rezultatų , turiu omeny fanų lūkesčius, susijusius su pačia Lietuva kaip turnyro šeimininke, čempionato organizavimu, arenomis, viešbučiais.

 

Graikai mano, kad nėra geresnės šalies rengti Europos krepšinio čempionatą kaip Lietuva. Lietuva yra Europos krepšinio sostinė, todėl kiekvienas fanas, atvykęs čia, tikisi pajusti pačią geriausią krepšinio atmosferą.

 

2009 metais buvau Eurolygos finalinio ketverto varžybose Berlyne ir šiame mieste neradau nieko, kas reklamuotų ar kitaip informuotų, siųstų žinutę, jog čia vyksta Eurolygos finalinis ketvertas. Apsistojau miesto centre esančiame viešbutyje, kur šalia buvo aikštė, pilna barų ir restoranų, bet niekas, turiu omeny, NIEKAS, nežinojo kodėl aš čia esu.

 

Žinoma, Vokietija ne krepšinio šalis, jie ir taip žengė nemažą žingsnį plėtojant šią sporto šaką. Bet, nagi, 4 geriausios Europos komandos žaidžia vienoje geriausių Europos arenų ir nei vienas vokietis to nežino!

 

Šalia O2 arenos buvo Eurolygos turnyrą reklamuojantys baneriai, bet nuo arenos nutolus 100 metrų, nieko. Viskas, ką radau visame mieste apie finalinį ketvertą, tai buvo didelė reklama ant požeminio tilto, kurį turėjau pereiti, norėdamas įsėsti į autobusą, kuris iš oro uosto veža į miesto centrą. Nieko daugiau.

 

Aš nenaudojau šio pavyzdžio tam, kad parodyčiau, kokie vokiečiai blogi ar,  kad jie pasijustų blogai, bet todėl, kad noriu jums parodyti, ko graikai tikisi iš Lietuvos rugsėjį. Visiškai priešingo varianto.

 

Maždaug taip: mes svajojame nusileisti oro uoste ir pamatyti visą jūsų šalį driblinguojančią krepšinio kamuoliu ar mėtančią  į krepšį. Galbūt net ir tai, jog einant pro oro uosto apsaugos postus, būtinai reikėtų  žinoti, kaip varytis kamuolį  ar tiksliai atiduoti pasą , kitaip nebūtų leista įžengti į šalį. Žinoma, čia aš ne rimtai:).

 

Graikai tikisi nuostabios, neįtikėtinos atmosferos. Net Eurolygos rungtynėse Lietuvos fanai yra neįtikėtini, taigi, kokie jie bus per Europos čempionatą… Tikimės pamatyti sausakimšas arenas net nuo grupinių varžybų, nes mes čia atvyksime įkvėpti  krepšinio.

 

Mes nežinome, ko tikėtis iš arenų, nes jos visos, išskyrus areną Vilniuje, bus naujos, bet atrodo, visi čia tiki, kad jos taip pat bus svetingos.

 

Žinoma, sunku pasakyti, kokių viešbučių kiekvienas fanas tikisi, nes poreikiai yra pakankamai skirtingi, bet aš įsitikinęs, kad kiekvienas fanas tikisi, kad viešbučių savininkai žinos viską apie Europos krepšinio čempionatą ir bus draugiški, dėmesingi fanų atžvilgiu.

 

Lietuvos žmonės laikomi labai draugiškais, tad graikai tikisi, kad visi užsienio šalių gerbėjai bus tiesiog apglėbti viso čempionato metu.

 

Asmeniškai aš esu tikras, kad Lietuva surengs puikų čempionatą. Geriausi fanai Europoje, geriausia vieta krepšiniui Europoje… Oi, dar geriausi  žaidėjai bus čia. Dirkas Nowitzkis jau patvirtino, kad yra pasiruošęs! ;)

 

www.lkl.lt

 



Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >