reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

Evelina Žičkevičiūtė | Sportosavaite.lt   
2011 04 17, 19:42
Kam patikėti rinktinę Europos krepšinio čempionate?
Image
Kęstutis Kemzūra. litnews.lt nuotr.
Visi Lietuvos krepšinio sirgaliai su nekantrumu laukia jau po keturių mėnesių prasidėsiančios didžiausios krepšinio fiestos - Europos čempionato.  Šiais metais Europos pirmenybės bus pačios didžiausios, nes čempionate pirmą kartą istorijoje dalyvaus net 24 komandos.

 Visi sutiksime, jog Lietuvos krepšinio rinktinė matė daug. 2009 metais Lietuva, „pasivaikščiojusi“ po krepšinio turgų, vis dėl to įsigijo brangų bilietą į Pasaulio krepšinio čempionatą. O naujajam rinktinės treneriui – Kęstučiui Kemzūrai, prieš turnyrą Turkijoje teko atsakyti į daug klausimų. Strategas, galima sakyti,  „atjaunino“ rinktinę, kurioje netrūko debiutantų. Senbūviais buvo galima pavadinti tik Simą Jasaitį, Robertą Javtoką ir Liną Kleizą. Rinktinės atjaunimas buvo priverstinis, nes dėl įvairių priežasčių Lietuvos garbės nenorėjo arba negalėjo ginti NBA ir Europos klubuose žaidžiantys lietuviai.

 

Pasaulio čempionatas buvo savotiškas testas mūsų rinktinei dėl Senojo žemyno pirmenybių.  Trenerių štabas turėjo galimybę apsispręsti, kokiems žaidėjams patikėti rinktinę Europos čempionate Lietuvoje – žvaigždėms, kurios tikrai norės žaisti turnyre, nes jos vyks tėvynėje, ar tiems, kurie vis dėl to nutarė kautis už Lietuvą Pasaulio čempionate.

 

2003-iųjų metų Europos čempionas – Darius Songaila, yra ne kartą sakęs, jog yra kaip niekad pasiilgęs krepšinio. Viena iš priežasčių: sunkus sezonas NBA klube Filadelfijos „76ers“, kurioje daugiausiai laiko praleidžia ant suolo. O dėl nugaros traumos puolėjas taip ir negavo tinkamos progos atsisveikinti su rinktine.

reklama

 

Kęstučio Kemzūros išankstiniame Lietuvos rinktinės sąraše yra ir vieno geriausio Lietuvos įžaidėjo vardas – Šarūno Jasikevičiaus. Pats krepšininkas yra sakęs, jog savo sprendimą praneš birželio mėnesį, kai rinktinė jau rinksis į pirmąsias stovyklas.  Š.Jasikevičius savo galimybes vėl užsivilkti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės marškinėlius šiemet mūsų šalyje vyksiančiame Europos čempionate vertina 50 prieš 50 procentų.

 

Sienos „Montepaschi“ atakuojantis gynėjas – Rimantas Kaukėnas taip pat yra prisipažinęs, jog lauks kvietimo į rinktinę ir bus pasirengęs rinktinei atsiduoti visu 100 procentu. Į rinktinę taip pat sugrįš ir broliai – Kšyštofas ir Darjušas Lavrinovičiai, kurie praėjusią vasarą praleido gydydamiesi savo traumas bei Marijonas Petravičius.

 

Visgi visų krepšinio aistruolių galvose sukasi vienas klausimas: kam patikėti rinktinę – jaunajai kartai, kuri jau kuria krepšinio istoriją ar žvaigždėms?

 

Sportosavaite.lt

 


Norėdami naudoti portale Sportosavaite.lt publikuojamą informaciją būtinai susisiekite su redakcija telefonu ar el. paštu. Gavę sutikimą ir naudodami portalo informaciją įdėkite nuorodą (internete – aktyvią nuorodą) į Sportosavaite.lt.



 

 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >

reklama

reklama

reklama