reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

Sportosavaite.lt   
2011 03 27, 22:52
Jauniai pasaulio ledo ritulio čempionatą pradėjo pergale
Image
Danielius Nomanovas. E.Kniežausko nuotr.
Lietuvos nacionalinė jaunių ledo ritulio rinktinė čempionatą pradėjo pergale. Pirmieji po Lietuvių kojomis krito Ispanijos sportininkai. Du kėlinius priešinęsi ispanai neatsilaikė prieš vieningai žaidžiančius lietuvius ir pralaimėjo rezultatu 3:5 (0:2; 1:2; 2:1).

 

Prieš rungtynes vyriausiasis Lietuvos komandos treneris Andrejus Jadkauskas galutinio rungtynių rezultato spėti nebandė, tik teigė, kad pirmasis kėlinys bus labai sunkus – žaidėjai jus didelį jaudulį, bus įsitempę – kaip ir kiekviena komanda pirmose čempionato rungtynėse.

 

Tiesa, trenerio prognozės neišsipildė ir Lietuvos komanda dar neprasidėjus antrajai rungtynių minutei perėmė iniciatyvą į savo rankas.

 

Pirmosios lietuvių atakos metu ispanai neleistinai stabdo pavojingai už vartų prasiveržusį Romaną Aliapkiną. Šis sunkiai keliasi nuo ledo ir tik komandos draugų padedamas palieka aikštę. Rungtynių arbitrai iki baudos minučių suoliuko palydi Ispanijos rinktinės žaidėją.

 

Tuoj po to lietuviai su dviguba jėga apgula Ispanų vartus ir po kiek daugiau nei minutės nenutrūkstamo spaudimo (2:55) po Danieliaus Bogdziulio perdavimo įvartį pelno Danielius Nomanovas.

 

Kas įdomiausia – pirmojo Lietuvos komandos įvarčio čempionate autorius neatstovauja nei Elektrėnų „Energijai“, nei kitam tarptautinėje arenoje žaidžiančiam klubui. D. Nomanovas – Vilniaus „Geležinio vilko“ ledo ritulio mokyklos auklėtinis.

Išsilyginus žaidėjų skaičiui jėgos aikštėje nesikompensuoja – lietuviai ir toliau karaliauja varžovų aikštės pusėje. Tačiau nei pavojingi Luko Manomaičio smūgiai nuo mėlynosios linijos, nei D. Bogdziulio viražai ant ledo įvarčio nepadeda pelnyti. 

 

Nepaisant lietuvių dominavimo ispanai, net žaisdami keturiese, vos neišlygina rezultato. Dvyliktąją rungtynių minutę ties aikštės viduriu L. Manomaičiui išsprūsta ritulys ir ispanas nuskuba link Donato Žukovo saugomų vartų. Smūgiui pritrūko tikslumo ir ritulys kliudęs vartų virpstą atšoka D. Nomanovui, kuris įspūdingu greičiu prasiveržia pro ispanų gynybos likučius ir atiduoda perdavimą D. Bogdziuliui. Tandemas vėl suveikia ir rezultatas tampa 2:0 (11:45).

 

Likusio kėlinio metu Lietuviai iniciatyvos nepaleidžia iš savo rankų net žaisdami keturiese. A. Jadkausaks spėdamas, kad primas kėlinys bus nervingas neklydo, tiesa silpnesnius nervus pademonstravo ispanai, per kėlinį ant baudos minučių suoliuko keliavę penkis kartus, kai Lietuviai tik ten „svečiavosi“ tik du.

reklama

 

Tiesa situacija antrajame kėlinyje pasikeitė kardinaliai – lietuviai net devynis kartus buvo priversti palikti ledą ir daugiau nei pusę kėlinio žaisti mažumoje.

 

Antrąjį kėlinį lietuviai pradėjo kiek atsipalaidavę. Ispanai netrunka tuo pasinaudoti ir pirmąjį prasižengti priverčia Justą Steponaitį. Dar nesibaigus jo baudos laikui prasižengia ir Rokas Bacevičius ir Lietuviai turi žaisti trise prieš penkis.

 

Nuolat turėdama pranašumą ispanai, įpusėjus kėliniui (29:05), pelno pirmąjį savo įvartį. Negana to, lietuvių vargai nesibaigia – dar trys žaidėjai iš eilės gauna baudos minučių ir žaidimas vyksta vien tik prie D. Žukovo ginamų vartų.

 

Tačiau Lietuviai sugeba pralaužti gausesnes ispanų pajėgas ir greitos kontratakos metu (34:56) D. Bogdziulis pelno antrąjį savo įvartį. Po jo lietuviai nusiramina, pagaliau sugeba išvengti baudos minučių ir vėl gali žaisti penkiese. Negana to, vienas Ispanijos rinktinės žaidėja prasižengia lietuviai pirmą kartą kėlinyje įgauna kiekybinę persvarą. Jau pirmos atakos metu (35:47) Lietuvos komanda sveikina D. Nomanovą su dar vienu įvarčiu.

 

Paskutiniajame kėlinyje Ispanai nesiruošia sudėti ginklų ir po penkių minučių apylygio žaidimo (45:06) sušvelnina rezultatą iki 4:2.

 

Ispanai toliau spaudžia lietuvius ir likus kiek daugiau nei dviem minutėm iki rungtynių pabaigos (57:13) sumažina iki minimalaus. Spaudimas toliau tęsiasi. Beveik visą likusį rungtynių laiką nebuvo aišku ar Lietuvos komanda, pirmavusi visas rungtynes, švęs pergalę, tačiau likus penkiolikai sekundžių iki rungtynių pabaigos D. Bogdziulis kalė paskutinę vinį į ispanų karstą. Galutinis rezultatas – 5:3.

 

Vyriausiasis komandos treneris A. Jadkauskas džiaugėsi savo komanda:„Gerai, kad šiandien pirmi įgavome pranašumą. Ispanijos komandoje du penketai fiziškai stipresnių aštuoniolikmečių, tad mus spausti galėjo visas rungtynes. Laimei atsilaikėme. Šie vaikinai tikrai gali kovoti dėl medalių. Puikai pasirodė D. Nomanovas. Nors ir penkiolikmetis, bet šiandien buvo geriausias žaidėjas“, – džiaugėsi A. Jadkauskas.

 

Tuo tarpu Ispanijos komandos treneris švedas Malte Steenas dėl Lietuvos komandos galimybių buvo kiek kitokios nuomonės: „Šiandien lietuviai puikiai sužaidė, ypač rungtynių pradžią. Tačiau jūsų komanda labai jauna ir laukia tikrai sunkios rungtynės su vyresniais priešininkais“, – teigė Ispanijos komandos treneris.

 

Sportosavaite.lt

 


Norėdami naudoti portale Sportosavaite.lt publikuojamą informaciją būtinai susisiekite su redakcija telefonu ar el. paštu. Gavę sutikimą ir naudodami portalo informaciją įdėkite nuorodą (internete – aktyvią nuorodą) į Sportosavaite.lt.



 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >

reklama

reklama

reklama