reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

Sportosavaite.lt   
2011 02 23, 16:54
Kuršių marių ledą skros oro akrobatai

Image
Sportosavaite.lt nuotr.
Ateinantį savaitgalį, vasario 26-27 dienomis, Nidoje VšĮ „Ekstremalus sportas” organizuoja antrąjį iš trijų atvirojo Lietuvos 2011 metų jėgos aitvarų čempionato – „Snow Kite Grand Prix 2011“ etapą.

 

Jėgos aitvarų virtuozams skriejantiems ant užšalusių Kuršių marių snieglentėmis ar slidėmis per dvi dienas iš viso teks įveikti 6 rungtis - kurso (angl. Cource Race), 250-500 m greičio trasą laikui (angl. Speed Race), laisvojo stiliaus čiuožimą su oro akrobatika (angl. Freestyle), jėgos aitvarų krosą (angl. Kite Boarder Cross), maratoną ir kliūčių ruožą  atliekant laisvojo stiliaus elementus (angl. Jibbing).

reklama

 

„Neringiškių ir Nidos miesto svečių laukia iš tiesų nepakartojamas renginys. Tikimės stipraus vėjo, kuris leis sportininkams atskleisti visus savo sugebėjimus, o gal net ir viršyti praėjusiųjų metų žiemos jėgos aitvaro greičio rekordą, - sako vienas varžybų organizatorių ir dalyvių Eduardas Silva, atstovaujantis VšĮ „Ekstremalus sportas”.

 

– Praėjusiais metais Justino Žalio greitis snieglente ir jėgos aitvaru siekė  63,4 km/h,  Artūro Gudausko slidėmis ir jėgos aitvaru - 72,64 km/h. „Sulaukus stipraus vėjo, čiuožimo snieglente ir aitvaru greitis gali siekti net iki 100 km/h, tačiau tai yra nemenkas iššūkis ir itin patyrusiems profesionalams“, - teigia E. Silva.

 

Anot E. Silvos, kuo stipresnis vėjas, tuo įspūdingesnių akrobatinių triukų, šuolių ar apsivertimų ore gali atlikti oro virtuozai.

 

„Žiemą žiūrovai turi išskirtinę galimybę tai stebėti iš labai arti. Labiausiai žiūrovų dėmesį prikausto techniškai sudėtingiausia - laisvojo stiliaus rungtis ir kliūčių ruožas, kur čiuožėjams snieglente tenka prasliuogti vamzdžiu, rampa ar perskrieti stalą”, - sako E. Silva.     

 

Pirmasis atvirojo čempionato etapas, kuriame dalyvavo beveik 40 jėgos aitvarų virtuozų, sausio pabaigoje vyko ant užšalusių Kauno marių. Daugiausia rungčių laimėjo 32 metų latvis Oskars Brivkalns. Laisvojo stiliaus rungtį laimėjo vienas jauniausių čempionato dalyvių 21 metų panevėžietis Dominykas Smilga.

 

Sportosavaite.lt

 


Norėdami naudoti portale Sportosavaite.lt publikuojamą informaciją būtinai susisiekite su redakcija telefonu ar el. paštu. Gavę sutikimą ir naudodami portalo informaciją įdėkite nuorodą (internete – aktyvią nuorodą) į Sportosavaite.lt.



 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

 
< Ankstesnis   Kitas >