reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

lrt.lt   
2011 02 03, 10:33
Ruošiamasi Sartų lenktynėms

Image
Žirgų lenktynės
Sartai rengiasi 105-osioms žirgų lenktynėms. Organizatoriai pasirūpino ledo trasa hipodrome, o Zarasų valdžia žada neberinkti mokesčio už įvažiavimą.

 

Šeštadienį Dusetos dundės ne tik nuo arklių lenktynių, bet ir nuo žmonių klegesio. Vietiniai sako esą jiems tai – svarbiausia metų šventė, kaip atlaidai.

reklama

 

„Nuo vaikystės, nuo jaunystės, visiems pagrindinė šventė Dusetose, lenktynės yra lenktynės, yra metinė šventė, kada suvažiuoja draugai, tetė pasakojo visi giminės su arkliais suvažiuodavo, o dabar su mašinom suvažiuoja“, – pasakojo vienas dusetiškis.

 

Jau pora savaičių organizatoriai triūsia prie hipodromo trasos – lieja ledą, valo sniegą. Kad trasa atlaikytų per septyniasdešimt ristūnų ji turi būti mažiausiai 4–5 centimetrų storio.

 

„Truputėlį sniegelio yra, bet jis kada nusivalys, bus geras takas ir priklausys nuo žirgų pasiruošimo nors rekordas yra labai aukštai užkeltas, žiemą jį gerinti yra sudėtinga, bet yra stiprių žirgų“, – aiškino lenktynių vyriausiasis teisėjas Stasys Svetlauskas.

 

Policija sako pasirengusi sutikti keliasdešimt tūkstančių žmonių, tik pataria, kaip išvengti pernykščių spūsčių, kai daugelis turėjo suktis atgal taip neišvydę nė vieno žirgo.                

 

„Išvažiuoti iš namų kuo anksčiau, kadangi važiuojant 12 val. visada pasidaro kamščiai, patirtis rodo, kad atvažiavus šiek tiek anksčiau yra lengviau atvažiuoti į aikštutes ir pastatyti automobilį“, – sakė Zarasų rajono policijos komisariato Kelių policijos poskyrio viršininkas Eugenijus Eltermanas.

 

Jau dabar kaimo turizmo sodybose beveik nebėra laisvų vietų. Išvalytose aikštelėse yra vietų šešiems tūkstančiams automobilių, tačiau Dusetų seniūnui rūpesčių dar per akis.

 

„Gatveles mes tvarkysime dar papildomai, kadangi pas mus sninga, ir rytoj dar žada sniego, tai būtent penktadienio popietę ir šeštadienį ryte gatveles tvarkysime“, – pasakojo Dusetų seniūnas Stasys Keblys.

 

Spūsčių tikimasi išvengti ir todėl, kad ketvirtadienį Zarasų taryba žada apsispręsti neberinkti mokesčio, kaip pernai, už įvažiavimą į Dusetas.

 

www.lrt.lt

 



 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >