reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

Sportosavaite.lt   
2009 11 05, 13:55
Išleista Lietuvos tinklinio 80-mečiui skirta knyga

Image
Sportosavaite.lt nuotr.
Lietuvos tinklinio bendruomenė šiemet sulaukė 80 metų jubiliejaus. Su gražia šios sporto šakos raida, Lietuvos sportininkų, trenerių pasiekimais supažindina nauja Marytės Marcinkevičiūtės ir Povilo Tamošausko knyga „Lietuvos tinklinis: istorija ir dabartis“.

 

Tai pirmoji išsami knyga apie Lietuvos tinklinį nuo jo ištakų iki šių dienų, kurioje skaitytojas ras sportinių pasiekimų statistiką, daug įdomių faktų apie tinklininkus, trenerius, svarbesnes rungtynes ir pasiektas pergales.

reklama

 

Knygos autoriai – ypač nusipelnę Lietuvos sportui žmonės. Povilas Tamošauskas – habilituotas mokslų daktaras, profesorius. Antrą kadenciją išrinktas Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos nariu, visuomeniniais pagrindais eina Vilniaus mero patarėjo pareigas.

 

Povilas Tamošauskas yra išleidęs dvi monografijas, vadovėlį, dvi mokymo knygas, paskelbęs 80 mokslinių darbų, nemažą dalį jų prestižiniuose mokslo leidiniuose. Jis taip pat yra žurnalo „Santalka“ vyr. redaktorius, žurnalo „Sporto mokslas“ redkolegijos narys, sporto enciklopedijos redkolegijos narys, sporto mokslo tarybos narys.

 

Yra apdovanotas LTOK Olimpine žvaigžde, Kūno kultūros ir sporto departamento Sporto garbės komandoro ženklu, VGTU medaliu.

 

Marytė Marcinkevičiūtė – sporto žurnalistė, einanti vyr. redaktoriaus pavaduotojos pareigas. Konkurso „Auksinė plunksna“ laureatė, šešis kartus iš eilės konkurso „10 populiariausių Lietuvos sporto žurnalistų laureatė. Marytė Marcinkevičiūtė yra parašiusi septynias knygas.

 

2006 m. apdovanota ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi, LTOK Aukso žvaigžde, Sporto garbės kryžiumi.

 

Sportosavaite.lt

 


Norėdami naudoti portale Sportosavaite.lt publikuojamą informaciją būtinai susisiekite su redakcija telefonu ar el. paštu. Gavę sutikimą ir naudodami portalo informaciją įdėkite nuorodą (internete – aktyvią nuorodą) į Sportosavaite.lt.



 
 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >