reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

Sportosavaite.lt   
2009 10 28, 09:49
A. Agassis prisipažino vartojęs narkotikus

Image
Aštuoniskart „Grand Slam“ nugalėtojas Andre Aggasis prisipažino vartojęs narkotikus. Apie tai jis parašė savo autobiografijoje, teigia JAV leidžiamas „People“ žurnalas.

Garsus tenisininkas 1990–aisiais ėmė vartoti metamfetaminą – sintetinį stimuliatorių prie kurio labai greitai priprantama.

„Negalėčiau to pavadinti priklausomybe, tačiau daugelis žmonių pasakytų kad tai yra būtent tai, ir jei vartoji kažką vien dėlto, kad pabėgtum, reiškias turi problemų“, – savo knygoje rašo A. Agassi.

1992–ųjų Vimbldono turnyro nugalėtojas karjerą užbaigė 2006 metais. 39 m. sportininkas teigė nesijaudinantis dėl to, kokią įtaką fanams padarys jo prisipažinimas.  

„Vienu metu dėl to jaudinausi, tačiau neilgai. Niekada nevengiau demonstruoti savo emocijų ir tai kas dedasi mano širdyje. Tiesa pasakius nekantriai laukiau kada savo istoriją galėsiu papasakoti pasauliui“, – sako A. Agassi.

Šis prisipažinimas, be abejo, iššaukė ir atitinkąmą sporto pasaulio reakciją. štai keletas pasisakymų šia tema:

Francesco Ricci Vitti (Tarptautinės teniso federacijos (ITF) prezidentas):

ITF yra nustebinta bei nusivylusi tokiu Andre Agassio pareiškimu. Autobiografijoje parašytas prisipažinimas dėl netinkamų preparatų vartojimo visiškai neatspindi to, kad ITF vykdoma antidopingo programa veikia, nors yra laikoma viena griežčiausių ir išsamiausių visame sporto pasaulyje.

John Fahey (Pasaulio antidopingo agentūros prezidentas):

Mes tikimės, kad Andre nuo šiol bus tinkamas pavyzdys jauniesiems teniso žaidėjams ir stengsis juos įspėti dėl pavojų kuriuos sukelia narkotikų vartojimas. Pasaulinė kova su dopingo vartojimu išsiplėtojo 2004 m., bei turi 8 metus kurtą draudžiamų preparatų sąrašą, taigi prieš A. Agassi neturėtų būti imtasi jokių veiksmų.

Markas Milesas (ATP vadovas 1990 – 2005 m):

Negaliu komentuoti nė vienos situacijos. Aš netgi negaliu patvirtinti, kad buvo koks nors įvykis susijęs su Andre. Juo labiau, aš nekomentuosiu to, ką jis parašė savo knygoje. Tačiau galiu patikinti, kad ATP antidopingo komisija priims tinkamą sprendimą. Jokių išimčių nebus daroma.

Neilas Hermanas („Times“ teniso žurnalistas):

Tai tikrai įtakos visą sporto spindesį bei patikimumą. Bet kas, kuris savo žaidimą pagrindė išskirtine jėga, negali tikėtis, kad sirgaliai sakys : „Nieko tokio, juk čia Andre“. Kad ir kas benutiktų, Agassis yra vienas geriausių tenisininkų istorijoje, todėl nemanau, kad pora popiečių, kuomet jis nesijautė savimi, turėjo ji atitraukti nuo pasišventimo tenisui.

Rickas Reillys (ESPN žurnalistas):

Galima smerkti Andre kiek nori dėl šio poelgio ir be jokios abejonės jis to nusipelno, tačiau nereikėtų pamiršti, kad šio įpročio jis labai greitai atsisakė. Ir po to, 1998 metais jis padarė didžiausią šuolį į ATP Top 10. Tada jis, per vienerius metus, iš 122 pozicijos pakilo į 6, ir laimėjo 5 iš 8 didžiausių turnyrų. Žmonės jį vadina sportininku padariusių vieną geriausių sugrįžimo į aukštumas. Ir tai tiesa. Ši knyga yra ne apie tai, ką jis padarė blogo, o apie tai, kaip nuklydimai padėjo jam tapti geresniu žmogumi“.

Simon Reed („Eurosport“ žurnalistas):

Iš Agassio pusės, jo prisipažinimas buvo teisingas veiksmas. Na, tai galbūt ir susiję su noru parduoti kuo daugiau knygų, tačiau šiuo atveju manau svarbesnį vaidmenį suvaidino jo sąžinės jausmas. Nebuvo jokios priežasties prisipažinti dėl tokio poelgio. Taigi, tai, kad jis vartojo narkotikus, visiškai nesugriauna jo reputacijos, tačiau, tai parodo kiek daug dar mes nežinome apie Teniso Pasaulio užkulisius.

 

Sportosavaite.lt

 


Norėdami naudoti portale Sportosavaite.lt publikuojamą informaciją būtinai susisiekite su redakcija telefonu ar el. paštu. Gavę sutikimą ir naudodami portalo informaciją įdėkite nuorodą (internete – aktyvią nuorodą) į Sportosavaite.lt.



 
 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis