reklama

rekomenduojame


Promoservice.lt
Ryšiai su visuomene

VersloSavaite.lt
Svarbiausios verslo naujienos

Sveikatosnaujienos.lt
Svarbiausios sveikatos naujienos

Kokybiškos žieminės padangos

NT naujienos

reklama

Sportosavaite.lt   
2010 09 21, 16:12
Startuoja projektas „Judinkis – 2010!“

Image
Sportas
Pirmą kartą Lietuvos sveikatingumo ir sporto klubai bei centrai kartu su Latvijos klubais organizuoja bendrą Atvirų durų projektą. Lietuvoje šis projektas pavadintas „Judinkis – 2010!“.

 

„Šiuolaikiniam miesto žmogui fizinio aktyvumo ir žinių apie savo sveikatą stoka atsiliepia bloga savijauta, ŠKS ligomis, antsvoriu. Šie faktoriai lemia mažesnę gyvenimo trukmę ir žemą gyvenimo kokybę. Šių dienų sveikatingumo ir sporto klubų bei centrų veikla tai civilizuotas būdas užsitikrinti optimalų fizinį aktyvumą, geresnius sveikatos rodiklius ir aukštesnę gyvenimo kokybę”, – projekto iniciatorius dr.A. Mačiukas.

reklama

 

Projekto tikslas – miestų gyventojų fizinio aktyvumo skatinimas, įtraukiant juos į sveikatingumo ir sporto klubų bei centrų veiklas.

 

„Taip pat norime atkreipti specialių grupių (sergančių ŠKS ligomis, diabetu, turinčių metabolinį sindromą) dėmesį, parodant jų galimybes spręsti savo sveikatos problemas sveikatingumo ir sporto klubų aplinkoje. ES nutarimuose ir Lietuvos fizinio aktyvumo 2008-2020 m. skatinimo strategijoje numatyta „saugoti ir stiprinti žmonių sveikatą, gerinti gyvenimo kokybę skatinant gyventojų fizinį aktyvumą ir mažinant su fiziniu pasyvumu susijusių ligų plitimą“, – rašoma pranešime apie projektą.

 

Projektas „Judinkis – 2010!“ vyks daugiau nei 20 Lietuvos sveikatingumo ir sporto klubų. Projekto metu visi norintys galės apsilankyti projekto dalyvių klubuose, susipažinti su vykdomomis veiklomis, nemokamai gauti specialistų, sveikatingumo trenerių konsultacijas, dalyvauti specialiose grupinėse treniruotėse, bus vykdomas nemokamas MDS (maksimalaus deguonies suvartojimo) testavimas (rodiklis, kuris tiesiogiai susijęs su sveikatos rezervu) bei gauti specialius klubų pasiūlymus.

 

Planuojamos bendros projekto veiklos:

 

• Rugsėjo 23-24 d. projekto sveikatingumo ir sporto klubuose bei centruose vyks Mano Žmogaus dienos – visiems klubų lankytojams bus galima nemokamai atsivesti draugą ar šeimos narį.

 

• Rugsėjo 25 d. bus galima nemokamai apsilankyti specialiose grupinėse treniruotėse, gauti specialistų konsultaciją ir atlikti MDS testą. Apsilankančiųjų lauks specialūs klubų pasiūlymai.

 

Konkrečios projekto dalyvių sveikatingumo ar sporto klubų siūlomos programos bus pateiktos projekto puslapyje judinkis.lt.

 

Sportosavaite.lt

 


Norėdami naudoti portale Sportosavaite.lt publikuojamą informaciją būtinai susisiekite su redakcija telefonu ar el. paštu. Gavę sutikimą ir naudodami portalo informaciją įdėkite nuorodą (internete – aktyvią nuorodą) į Sportosavaite.lt.



 

Komentuoti
Vardas:
Komentaras:

Neburnok
Apsaugos kodas:* Code

Susiję straipsniai:

 
< Ankstesnis   Kitas >